З наближенням нового року стало актуальним питання стосовно того, яку закуску варто взяти до алкоголю, а якими продуктами краще не закушувати взагалі.

На новорічні свята українці звикли накривати пишні столи, які зазвичай супроводжуються розпиванням спиртних напоїв. Тому варто знати, якими продуктами краще закушувати різні види алкогольних напоїв, щоб не сп'яніти та нейтралізувати згубний вплив.

Наприклад, горілку найкраще закусувати салом і м'ясними нарізками, а також слабосолоною рибою, холодцем, заливним язиком, квашеною капустою. Водночас закушувати горілку солоними огірками, як це багато хто звик робити, категорично заборонено. Адже соління дають додаткове навантаження на організм.

Холодець, фото: скріншот: YouTube
Холодець, фото: скріншот: YouTube

Водночас вино радять закушувати, одним з наступних продуктів: яловичина на грилі, сир, фрукти, риба та морепродукти, курка. Крім того, при виборі закуски радять користуватися правилом: чим більш яскраво виражений смак страви, тим простішим має бути вино і навпаки.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає
Показати ще

Стосовно коньяку, то досвідчені дегустатори взагалі не радять його закушувати. Проте, якщо все ж у вас є бажання чимось його закусити то оберіть нежирне м'ясо, твердий сир, темний шоколад, тарталетки з ікрою або паштетом, фрукти. Водночас заїдати коньяк лимоном вважається досить поганою ідеєю.

Лимони. Фото: Youtube
Лимони. Фото: Youtube

Благородне віскі поєднуйте з такими продуктами: морепродукти та гриби, слабосолона риба, м'ясні стейки або шинка, сир. Підійдуть також фрукти, за винятком кислих (мандаринів, апельсинів, лимонів). Натомість обирайте грушу, виноград і яблука.

Водночас є продукти, якими категорично не рекомендується закушувати алкоголь під час застіль. Це, зокрема:

  • тістечка з кремом - оскільки їх організм перетравлюватиме в першу чергу, тому не встигатиме протистояти спиртам;
  • шоколад - негативно впливає на підшлункову у поєднанні зі спиртом ;
  • свіжі помідори - містять кислоти, які у поєднанні зі спиртами спровокують здуття живота або нетравлення шлунка;
  • жирне м'ясо - його споживання суттєво збільшує навантаження на печінку та підшлункову.

Святкування Нового року, скріншот з відео
Святкування Нового року, скріншот з відео

Нагадаємо, якщо потрібна медична допомога, а мобільний зв'язок відсутній: у МОЗ підказали, що робити

Як повідомляв "Знай.ua", в Україні заборонили одну з популярних традицій на Новий рік: порушників каратимуть суворо

Також "Знай.ua" писав, кому з українців полегшать отримання субсидії: у ПФУ назвали умову