Верхній зимовий одяг також потребує регулярного прання Та як правильно це потрібно робити та як часто. Адже шапки, шарфи й рукавички нерідко залишаються без уваги.

Важливо пам'ятати, що у цей час на них осідають не просто частинки шкіри, що змертвіла, алей й усі бацили, які живуть і розмножуються в громадських місцях.

Як часто потрібно прати зимові речі:

1. Шапка і шарф. Прати ці речі гардероба потрібно не рідше 3-5 разів за сезон. Проте враховуйте матеріал, з якого їх виготовлено. Також врахуйте, що часте використання парфумів, а також косметики позначається на поширенні у тканинах хвороботворних мікробів.

Рукавички і шарф своїми руками
Рукавички і шарф своїми руками

Для цих речей достатньо прання в автоматичній машинці в режимі делікатного прання. Рівень оборотів у межах 400-600 за хвилину. Водночас про автоматичне прання доведеться забути, якщо на шапці є елементи декору.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

2. Рукавички. Оскільки цей елемент гардероба беруть на себе основний удар при контакті з поручнями громадського транспорту, дверними ручками тощо, затягувати з пранням або обробкою не слід. Робити це потрібно орієнтовно один раз в тиждень.

Прання зимового одягу, скріншот з відео
Прання зимового одягу, скріншот з відео

Нагадаємо, якщо потрібна медична допомога, а мобільний зв'язок відсутній: у МОЗ підказали, що робити

Як повідомляв "Знай.ua", в Україні заборонили одну з популярних традицій на Новий рік: порушників каратимуть суворо

Також "Знай.ua" писав, кому з українців полегшать отримання субсидії: у ПФУ назвали умову