Рівень стресу в українців зараз дуже зашкалює, а ми всі знаємо, як це згубно впливає на загальне здоров'я.

Звичайно, впоратися з негативними емоціями буває дуже складно, тим більше живучи в умовах війни, але якщо дотримуватися простих правил, "цунамі" накриватиме не так сильно. Гастроентеролог Євгенія Бєлінська підказала, чого варто уникати.

як зняти стрес
як зняти стрес

Сідати на жорсткі дієти

Це великий стрес для організму, тому питання схуднення варто вирішувати інакше і безпечнішим способом. При стресі, як зазначила лікар, нам потрібен білок, інакше активізуватимуться процеси катаболізму та страждатимуть усі органи та системи.

Їсти фаст-фуд у великій кількості

Фаст-фуд та інші шкідливі страви покращують настрій, але на короткий проміжок часу. Зрештою це лише нашкодить через велику кількість трансжирів у раціоні.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще

Фастфуд // gettyimages
Фастфуд // gettyimages

Їсти багато смаженої їжі та легкозасвоювані вуглеводи

Якщо порушити це правило, можуть "відгукнутися" хронічні патології ШКТ або з'явитися нові. У другому випадку це підвищить реактивність організму на стрес. До легкозасвоюваних вуглеводів відносяться тістечка, цукерки, випічка.

Пити енергетики, міцну каву та чай

Вони мають занадто виражену стимулюючу дію, але короткочасну, а потім настає виснаження. Варто бути обережнішим.

Також реакцію на стрес посилює та підвищує рівень гормонів стресу некоректний харчовий баланс, недостатнє споживання вітамінів, надлишок жирів.

Кава. Фото: Youtube
Кава. Фото: Youtube

Нагадаємо, краще не переїдати: скільки мандарин можна з'їсти за один день і кому від них варто утриматися

Як повідомляв Знай.ua, з постільною білизною не все так просто: як часто потрібно міняти і як правильно прати