Крупи входять у щоденний раціон майже кожної людини, відповідно багато хто робить пристойні запаси, щоб не бігати щоразу в магазин. У пачці, яку вже давно відкрили і просто про це забули, можуть завестися шкідники - міль, личинки і навіть черв'яки.

Таким непроханим гостям не буде рада жодна господиня, але можна запобігти появі шкідників у крупах. Потрібно просто запам'ятати ключові правила.

Кухня, крупи. Фото: Знай.ua
Кухня, крупи. Фото: Знай.ua

Як слід зберігати крупи

Мало хто знає, але крупам краще виділити місце у холодильнику. Завдяки низькій температурі життя потенційних шкідників стає нестерпним, у холоді їм максимально некомфортно. Тим більше, з шафи в холодильник вони навряд чи зможуть пробратися.

Якщо все ж таки мошки та інша живність оселилася на кухні, варто знати - протерти полички і перебрати крупи буде недостатньо. Слід обробити всі поверхні оцтом для того, щоб остаточно позбавитися личинок, які можуть ховатися у вузьких щілинах і просто чекати свого "дозрівання".

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Астролог побачив у травні "лихо" для України Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Рис, крупа - фото з вільних джерел
Рис, крупа - фото з вільних джерел

Також господиням радять зберігати крупи в скляних банках або пластикових пляшках, а щоб запобігти появі шкідників, потрібно помістити в ємності металеві предмети або кульки з фольги.

Раніше ми писали про те, що краще не переїдати: скільки мандарин можна з'їсти за один день і кому від них варто утриматися

Як повідомляв Знай.ua, зваріть нарешті каву вранці правильно: секрети, які зроблять смак напою вибуховим

Також портал Знай.ua писав, друге життя "мотлоху": де можуть стати в нагоді рвані капронові колготи - на городі, в побуті і не тільки