У Балтійському морі на данському острові Лолланн дослідники знайшли обручку з рогу оленя, яка була виготовлена в часи неоліту. Про це повідомляє видання Royal Society Open Science.

Кільце з рогу оленя

Так, археологічна експедиція, яка працювала в Сілтольме на данському острові Лолланн, завершилася виявленням цілого масиву цікавих артефактів часів кам'яного століття. Найдавніші зі знайдених предметів відносяться до середини 7 тисячоліття до нашої ери.

У археологів викликали неймовірний інтерес предмети, що були виготовлені з пантів - з рогів оленя або лося, зрізаних в період щорічного зростання. Зокрема, дослідники описали обручку з пантів, яку створив древній майстер практично 5,7 тисяч років тому.

"Обручку зроблено досить майстерно і збереглася ця стародавня прикраса досить добре, хоча і фрагментарно. Діаметр обручки – 2,4 сантиметри, тобто, її носив, ймовірно, уже дорослий чоловік. Судячи з мінімального зносу, обручку практично не носили або ставилися до неї надзвичайно шанобливо", - поділилися автори дослідження.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Кільце з рогу оленя

Слід зазначити, що крім обручки, вчені знайшли сокиру з пантів, а також велику кількість дерев'яних предметів. Серед них можна виділити спис з ясена, якому приблизно 6 тисяч років.

Нагадаємо, що майже 2000 років тому, коли римляни правили Єгиптом, жінка по імені Деметрія була похована у чудово прикрашеній катакомбі в Саккарі в Єгипті.

Як повідомляв портал "Знай.ua" китайські археологи знайшли на його дні корабель "Наньхай-1" часів династії Сун, яка жила в 960-1279 рр ..

Також "Знай.ua" писав, що під час реставрації палацу римського імператора Нерона експерти знайшли камеру, яка була прихована приблизно 2 тисячі років.