Вченим з Німеччини буквально нещодавно вдалося відкрити таємницю мумії священника, тіло якого не розкладалося протягом майже 300 років.

Так, дослідник Андреас Нерліх і судово-медичні експерти Пітер Хофер і Олівер Пешель з Мюнхенського університету кілька місяців вивчали рештки парафіяльного австрійського вікарія Франца Ксав'єра Сіндлера фон Розенгега, який помер ще в 1746 році.

Фахівці вирішили з'ясувати причину, по якій тіло священика відмінно збереглося майже через три століття. У результаті виявилося, що чоловік хворів на туберкульоз і помер через кровотечі в районі правої легені.

Вчені впевнені, що тіло священика добре збереглося після смерті через особливий метод поховання.

Популярні новини зараз
Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

"Тіло Розенгега набили клаптиками тканини, гілками і трісками, після чого перенесли в склеп, кліматичні умови в якому гарантували муміфікацію", – пояснили дослідники.

Раніше повідомлялося, що в центральній Мексиці археологи натрапили на храм, який присвячений одному з богів доіспанського періоду: Шипі Тотеку або "Пану з обдертою шкірою".

Два кам'яних черепа і фрагмент скульптури Шипі Тотека підтвердили зв'язок споруди з божеством. Також було знайдено два жертовних вівтаря, які збігаються з документальними джерелами, пов'язаними з храмами "Пана з обдертою шкірою".

Нагадаємо, що археологи з Польщі та США натрапили в Єгипті на 2300-річний форт, який захищав стародавній порт Береніс і був потрібен для перевезення слонів. Захисну споруду було побудовано за часів правління династії Птолемеїв.

Як повідомляв портал Знай.uа, заяву про призначення знаменитих геогліфи на плато Наска в Перу зважилися зробити археологи з Канади. Як вважають дослідники, малюнки на плато виконували роль придорожніх храмів, призначених для вознесіння молитов подорожніми.

Також портал Знай.uа писав, що останки найдавніших істот допомогли вченим відтворити сцену битви між акулою кретоксириною і літаючою рептилією птеранодоном. Понад 80 мільйонів років тому з битви переможцем вийшов тільки один представник свого виду.