Групі археологів з Німеччини за допомогою судових медичних експертів вдалося встановити причину смерті принца Хельмсдорфа. За повідомленням вчених, при повторному вивченні останків виявилося, що принц був жорстоко убитий в політичних цілях. Відзначається, кривава подія сталася 3846 років тому.

Судова-медична експертиза проводилася в місті Галле за наказом історика Каї Мішель, пише Deutsche Welle.

Принц Хельмсдорф був одним з німецьких правителів. 2012-го антропологи вивчили його залишки і встановили, що смерть була насильницькою. Нове дослідження остаточно підтвердило це припущення.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки "Третя" платіжка за газ: що потрібно терміново зробити споживачам Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років
Показати ще

"Нам вдалося знайти 3 явних слідів пошкодження кісток. Можливо, травм було більше. Але і ті 3, які ми виявили, були смертельними. Зброя вбивства, можливо, була кинджалом з лезом не менше 15 см в довжину", - говорить Франк Рамсталер з Інституту судової медицини Саарского університету.

Також дослідникам вдалося встановити, що принца вбив сильний і досвідчений воїн. Характер ран показує, що чоловіка вдарили в той момент, коли він стояв біля стіни або лежав на підлозі.

Експерти також виявили слід від контрольного удару зверху і ззаду, якими Хелмсдорфа добили. На думку дослідників, принц став жертвою найдавнішого підтверджених наукою політичного вбивства.

Зазначимо, Хельмсдорф — це комуна в Німеччині, в землі Тюрінгія. Поряд c Саксонією є однією з найбільш економічно розвинених федеральних земель на сході Німеччини. Входить до складу району Айхсфельд. Підпорядковується управлінню Дингельштедт.

Нагадаємо, вчені розкрили криваве вбивство, що сталося 8000 років тому. Група польських археологів спільно з антропологами змогла розкрити загадку страшної загибелі людини, спалений череп і кістки якого були знайдені ще 50 років тому при розкопках в районі річки Нарев (Польща).

Як повідомляв портал "Знай.uа", дослідники розповіли, що зробили древні інки з дівчинкою, перш ніж принести в жертву.

Також "Знай.uа" писав, археологи просвітили радаром фундамент легендарного замку Корвін в Трансільванії, де був ув'язнений Влад Цепеш (граф Дракула, і виявили сліди відразу декількох приміщень, про існування яких ніхто не здогадувався.