У березні 1945 року четверо американських військовослужбовців приїхали на екскурсію до Вашингтону. Перше, що вони попросили показати їм - це "28 акрів дівчат".

ПІД КОНТРОЛЕМ ПЕРШИХ ОСІБ

В кінці 1940-го президент Франклін Рузвельт наказав виділити під забудову ділянку в Арлінгтоні поруч з Вашингтоном. Проте, військове відомство там не вийшло, а ось житловий комплекс - цілком. Тут повинні були оселитися ті, хто замінить працівників держструктру, що пішли на війну.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Проект називався "Арлінгтонскьска ферма", і 1 березня 1943 року там почали селитися дівчата.

12 ДОРІЖОК ДЛЯ БОУЛІНГУ

Комплекс з 10 будинків займав близько 11 гектарів, і жили в ньому виключно жінки. У кожному будинку розмістилися співробітниці Державної скарбниці, ФБР, Військово-морської верфі та інших урядових установ.

Приміром, в "Арлінгтоській фермі" жила Бетті Хеншо. Вона працювала в Пентагоні клерком. За житло платила $24,5 на місяць, щодня витрачала $1 на їжу. Вона їздила на роботу на автобусі, але її часто підвозили колеги-офіцери.

Після роботи в дівочому місті було веселіше. У гуртожитках були спортивний зал, 12 доріжок для боулінгу, салони краси. Велися курси етикету і два рази в тиждень організовувалися танці.

Дівчата жили у кімнатах по одному або вдвох. Кухня і кімната для прання були загальними. У будівлях працювали невеликі магазини з продуктами і косметикою.

ЯК МАГНІТ

Звичайно, ціле місто з 8000 незаміжніх жінок притягувало військових, як магніт. Тим більше, що туди могли потрапити усі.

Дівчата, звичайно ж, не противилися знайомствам. Навіть релігійна Бетті Хеншо зізнавалася, що до весілля ходила на побачення. Інша мешканка згадує, що якось застала сусідку в ліжку з чоловіком.

Втім, цей жіночий рай протримався недовго і вже 1950-х гуртожитки передали владі. Подібні місця слабо асоціювалися у американців з нормальним життям.

Нагадаємо, як останні чистокровні арії оберігають традиції та культуру.

Раніше Знай.ua повідомляв, найжорстокіші медичні експерименти, коли людину перетворювали в лабораторну щура.

Також Знай.ua писав, неймовірні старовинні знімки покажуть країну висхідного сонця з несподіваного боку.