Практично кожна сучасна жінка не може собі уявити вихід у світ без головного жіночого аксесуара – сумочки. Адже в сумку складаються найнеобхідніші речі: ключі, телефон, серветки, помада, пудра та інші важливі предмети для жінок.

Але мало хто знає, що історія цього аксесуара налічує менше трьох століть. Ми розповімо, як з'явилася деталь жіночого гардеробу.

У Середньовіччі як таких сумок не існувало. Згідно з деякими історичними джерелами, речі носили в мішечках або кишенях, жінки в сукнях.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

У чоловіків в ті часи мішечок з грошима висів на поясі, а жінки ховали необхідні дрібниці в складках сукні. У XV-XVI ст. мішечки стали з'являтися і у жінок. Туди благочестиві жінки складали молитовники.

І завдяки любителькам прекрасного – жінкам, з часом цей аксесуар став прикрашатися вишивкою, відрізнятися за розміром, формою.

Вже в XVII столітті з'явився одяг з кишенями, і у чоловіків відпала необхідність носити з собою мішечки. А жінки, тим часом, продовжували прикрашати свій аксесуар. Тільки тепер він не ховався під складками плаття, а виставлявся напоказ як доповнення до нарядів. Сумочка стала предметом гордості.

У наступному столітті в моду ввійшли сумочки "помпадур", природно, названі так на честь фаворитки французького короля Людовика XV мадам де Помпадур. Це були мереживні шматки матерії, які затягувалися шнурком в мішечок з круглим дном.

Сумка, в звичному розумінні сучасної жінки, з'явилася тільки в першій половині XIX століття. В Англії під час правління модниці королеви Вікторії заробили цілі фабрики по їх виробництву. Саме тоді цей аксесуар перестав бути штучним товаром. Аристократи, звичайно ж, хотіли отримувати ексклюзивні моделі, при цьому вартість виробів на замовлення була набагато вище.

По мірі розвитку шнурки на сумках замінили застібки. Блискавки з'явилися вже в ХХ столітті. На сьогоднішній день виробники сумок пропонують жінкам незліченну кількість моделей різного кольору, текстури, розміру та вартості.

Нагадаємо, секрети королеви Вікторії, що змінили весільну моду.

Як повідомляв портал "Знай.uа", це секрети краси останньої імператриці Олександри Федорівни.

Також "Знай.uа" писав, якою косметикою користувалися дами століття тому.