Група дослідників з Португалії поділилися новим сенсаційним відкриттям. Так серед уламків корабля, який потонув 400 років тому археологи знайшли фрагменти китайського фарфору і бронзову гармату. Про це повідомляє The Guardian.

Вчені відзначили, місце катастрофи було виявлено ще на початку вересня. Так фахівці досліджували морське дно в околицях портового міста Кашкайш (округ Лісабона), де і знайшли уламки судна.

До речі, унікальна знахідка знаходилася на глибині 12 метрів і була розкидана по площі, довжина якої становить 100 метрів, а ширина — 50 метрів.

На жаль, назва затонулого корабля залишається загадкою, проте фахівці більш ніж упевнені, що він є португальським і був побудований в кінці ХVІ або початку ХVІІ століття. До такого висновку вони прийшли, датувавши порцелянові вироби періодом правління китайського імператора Чжу Іцзюня (1573-1619 роки) і знайдені на корабельній гарматі герб Португалії.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Мер Кашкайна офіційно заявив, що дане відкриття археологів є однією з найбільш значних археологічних знахідок цього десятиліття.

Вчені у свою чергу заявили, що дана знахідка, незабаром допоможе дізнатися більше про торговельні відносини Португалії з іншими країнами.

"З точки зору істориків, це відкриття десятиліття. А для Португалії це найважливіше відкриття в історії", - сказав голова археологічної експедиції Жорже Фрейре.

Нагадаємо, група археологів, яка займалася розкопками на острові Хьярне в Данії натрапили на справжній скарб. Вчені виявили велике поховання коштовностей, багато з яких зроблені з чистого золота, знахідка складається з 34 об'єктів.

Як повідомляв портал "Знай.uа", під час робіт на території стадіону "Хімік" в центрі Твері археологам вдалося знайти десятки поховань, частина з них датується XIII століттям.

Також "Знай.uа" писав, у провінції Бурса (Туреччина) археологи виявили руїни християнської церкви. Цікавим залишається той факт, що знахідка була відкрита на дні озера Ізнік.