Найстрашніша коронація в історії людства сталася в Португалії в XIV столітті. Часом героїв цієї історії називають португальськими Ромео і Джульєттою. Правда король зайшов набагато далі: смерть нареченої не стала причиною відправитися вслід за коханою на той світ. І більш того смерть не стала причиною відмовлятися від весілля з нею.

Все почалося в 1339 році, за наполяганням свого батька, майбутній король Дон Педру I одружився на Констансії Кастильскій, королеві Кастилії. Шлюб був за розрахунком. Тому обидві сторони не відчували один до одного гарячих, почуттів союз був недовговічний.

Майбутній король закохався в служницю своєї дружини Інес де Кастро. Їх таємні відносини тривали п'ять років. До того часу поки його дружина, в 1345 році, не вмерла народжуючи спадкоємця корони.

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно
Показати ще

Після смерті Констанс коханка Інес допомогла забути Педру про горе. Втішений король забрав кохану в замок, а незабаром їх життя перетворилося на справжній рай. І Інес де Кастро народила коханому чотирьох дітей.

Але щастя не тривало вічно. Батько, король Португалії Афонсу, був категорично проти з вибором сина. Як тільки Педру відправився в похід, король тут же підіслав до Інес вбивць, щоб ті розібралися з ненависною йому невісткою.

Цей момент зобразив на своїй картині відомий художник Брюллов.

Коли Педру повернувся з походу і дізнався про смерть коханої жінки він прийшов в лють.
Убитий горем син починає громадянську війну проти свого батька.

Незабаром король гине, і на престол Португалії зійшов Дон Педру І. Перше, що зробив Педру ставши королем це знайшов вбивць Інес і особисто вирвав їм серця.

Після солодкої помсти король оголосив про майбутнє весілля.

Так 25 червня 1361 року тіло Інес де Кастро було піднято з могили і одягнено в розкішне весільне плаття.

Страшна церемонія проходила в замку, а майбутня мертва королева лежала на троні. Як передавали хроніки тих часів її обличчя було відкрите і руки теж.

Адже, за традицією, придворні графи і барони змушені схилиться перед королевою і цілувати руку. Так слідувало робити і на цьому горе-весіллі. Придворні цілували руку Інес - мертвої королеви. А першим це зробив сам король.

Але, за деякими історичними даними відомо, що король зробив це абсолютно не тому, що втратив останні міски. Є версія, що ця моторошна церемонія знадобилася Педро лише для того, щоб у нього була законна підстава поховати Інеш в королівській усипальниці.

Після смерті, король Педру I був похований в соборі біля своєї коханої. Їх гробниці стоять одна навпроти одної, щоб кожен рік, в день всіх покійних, підніматися обличчям один до одного.

А сама романтична і моторошна історія знайшла статус національного міфу.

Нагадаємо, дивовижні факти з життя Річарда Левове Серце.

Як повідомляв портал "Знай.uа", ім'я Діани де Пуатьевошло в історію не тільки тому, що вона довгі роки була фавориткою короля Франції Генріха II, але і завдяки її нев'янучій молодості і красі, про яку ходили легенди.

Також "Знай.uа" писав, як чуттєвий Моцарт обожнював свою Констанцію.