За кухонним інвентарем та сантехнікою потрібно ретельно стежити та вчасно чистити, замінювати.

У протилежному випадку раковина, зокрема, може покритися неприємним жовтим нальотом, якого навіть дорога хімія не впорається.

Очищення раковини, фото o-remonte
Очищення раковини, фото o-remonte

Однак багато господинь зовсім не ризикують використовувати хімію з очевидних причин, тому їм на допомогу приходять перевірені, "бабусині" методи.

Навіть із найзапущенішою ситуацією, коли вся раковина покрита жахливим нальотом і ніяк не хоче відмиватися, впорається звичайна харчова сода та оцет. Використовувати ці кошти досить легко.

Популярні новини зараз
ТЦК забирають документи: як діяти 1,32 грн за кВт замість 4,32: українцям знизять вартість електроенергії вже восени, кому пощастить В Україні дорожчає "блакитне паливо": що буде з тарифами для населення Соцвиплати призначатимуть по-новому: українців попередили про важливу зміну
Показати ще

У першу чергу раковину потрібно звільнити від будь-яких предметів - чашок, ложок. Далі необхідно насипати на суху поверхню раковини харчову соду і ретельно потерти губкою, але не забудьте одягнути рукавички, щоб не зашкодити шкірі рук.

Сода
Сода

Далі в хід йде столовий оцет, його необхідно поступово розпорошити на раковину. Господиням рекомендують залишити раковину в такому стані буквально на п'ять хвилин, щоб відбулася реакція між содою та оцтом. Після цього залишається тільки вимити раковину водою і чистою губкою. Ви відразу помітите, як жовтизна піде, а раковина буквально засяє від чистоти.

Господиня в будинку, фото zbk
Господиня в будинку, фото zbk

Нагадаємо, що забудьте про зледеніння в холодильнику: фольга врятує морозилку від частих розморожувань.

Раніше ми повідомляли, що це проблема багатьох українців: чому ви забираєте неправильно, будинок все одно залишається брудним.

Також стало відомо про 7 правил виживання в аномальну спеку: лікарка розповіла, як уберегти здоров'я.