Досвідчені господині знають, що звичайний столовий оцет здатний вирішити багато побутових питань. Зокрема, він чудово виводить плями та розчиняє жир при пранні речей.

Коли оцтова кислота вступає в реакцію з лугом, вона руйнує мильний шар, що накопичується на одязі після регулярного прання.

Оцет, фото shuba
Оцет, фото shuba

Якщо ви відчуваєте слизький слід на одязі або хочете позбавитися плям, сміливо застосовуйте оцет.

Крім того, оцет допоможе видалити накип у пральній машині, що теж є великою перевагою.

Популярні новини зараз
Путін оголосив про масштабне збільшення чисельності армії До 9,99 грн за куб: кому доведеться більше платити за газ Увага на квитанції: українців попередили про платіжки за комуналку Три категорії пенсіонерів, кому піднімуть виплати
Показати ще

Головне не використовувати оцет у чистому вигляді, тому що він може знебарвити тканину і залишити різкий запах, якого доведеться позбавлятися.

Якщо ви замочує одяг, використовуйте 50-70 мл оцту на 5 літрів холодної води, а при пранні в машинці - не більше 100 мл разом з миючим засіб. Однак у цьому випадку бажано включити режим подвійного ополіскування.

Прання з оцтом безпечне практично для всіх типів тканин, але враховуйте, що це все ж таки кислота, тому часто використовувати його не рекомендується. Також господиням варто бути обережнішими, стираючи з оцтом чорні речі, бо він знебарвлює.

Прання речей, фото cleanipedia
Прання речей, фото cleanipedia

Нагадаємо, навіщо додавати яйце до прального порошку: досвідчені господині підказали секретний лайфхак.

Раніше ми повідомляли, що озолотіть не одного майстра: прання якихось речей гробить вашу машинку.

Також стало відомо, що мухи атакували квартири українців: як швидко позбутися комах влітку .