Ультраоброблені продукти стали невід'ємною частиною нашого повсякденного раціону. Це їжа, яка зазнала кількох етапів обробки для досягнення привабливого смаку.

До таких продуктів додають підсолоджувачі, барвники, ароматизатори та інші штучні інгредієнти, що можуть мати негативний вплив на здоров'я, включаючи підвищений ризик серцевих захворювань, діабету, ракових утворень, погіршення психічного стану та навіть передчасної смерті.

Натуральний ароматизатор для дому. Фото: скрін youtube
Натуральний ароматизатор для дому. Фото: скрін youtube

Проте небезпека ультраоброблених продуктів не обмежується лише очевидними прикладами, такими як чипси. Навіть деякі продукти, які вважаються здоровими, можуть містити значну кількість оброблених інгредієнтів.

Тому дієтологи радять уважно читати етикетки на упаковках і обирати продукти з мінімальною обробкою, щоб підтримувати здорове харчування. Також є список продуктів, яких краще уникати під час вечері.

Популярні новини зараз
Кримінальний авторитет Долотенко побив ветерана на лікуванні і змусив вибачатися на камеру: "Ти, с*ка, мене опозорив" Половина українців залишаться без пенсії: чому її не виставить на всіх Вартість дзвінків від Київстару змінюється: чого очікувати з 11 вересня Водійські права стануть недійсними: коли і чому варто отримати нові документи
Показати ще

Чоловік в магазині
Чоловік в магазині

Наприклад, червоне м'ясо, хоч і багате на білок і залізо, важке для травлення і може впливати на якість сну. Смажені продукти та солодощі також негативно позначаються на травленні і можуть спричинити проблеми зі сном.

Продукти з високим вмістом клітковини, такі як бобові та цільнозернові, можуть викликати здуття і дискомфорт у шлунку, а алкоголь, попри те, що здається розслаблюючим, погіршує сон і викликає часті пробудження.

Нагадаємо, прочищає кишечник і зміцнюємо імунітет: особливий рецепт каші з пшона та кабачків

Раніше ми писали про те, що українців закликали готуватися до подорожчання хліба на 20%

Крім того, Знай.ua повідомляв, від цін стає погано: у супермаркетах стрімко дорожчає зелена цибуля, часник та кріп