Коли заходиш у магазин косметики, напевно зауважуєш: на одній полиці стоїть крем за 200 гривень, а поряд – майже такий самий, але за 2000. Чому така різниця? Адже обидва обіцяють майже однаковий ефект.

Вся справа в тому, що ціна косметики складається з багатьох факторів. Основні з них – це якість інгредієнтів та складність рецептури. Наприклад, у сироватках з гіалуроновою кислотою можна зустріти різні її форми, від простих до складних і дорогих.

Коcметика, фото Pxhere
Коcметика, фото Pxhere

Ці види відрізняються тим, як глибоко вони проникають у шкіру та наскільки ефективно працюють. Звичайно, кошти з більш складними та ефективними формулами коштуватимуть дорожче.

Але ціна косметики залежить не лише від її складу. Наприклад, гарна упаковка – це також частина ціни. Люксові бренди часто упаковують свої кошти у шикарні баночки та тюбики, за які ми платимо додатково. Так, приємно, коли косметика виглядає красиво на полиці, але треба розуміти, що за цей естетичний кайф ми переплачуємо вдвічі чи втричі.

Популярні новини зараз
ПриватБанк зробив важливе оголошення власникам карток: з цим краще не затягувати Кримінальний авторитет Долотенко побив ветерана на лікуванні і змусив вибачатися на камеру: "Ти, с*ка, мене опозорив" Українцям радять берегти серця та голови: магнітні бурі накриють у вересні Пенсіонери зможуть отримати одноразову грошову допомогу
Показати ще

Яскравий приклад – бренд The ​​Ordinary, який з'явився на ринку у 2017 році. Цей бренд робить якісну косметику із простими упаковками, завдяки чому ціна залишається доступною, а клієнти задоволені результатом.

тестування косметики
тестування косметики

Цікавий момент: висока ціна не завжди гарантує якість. Важливо, щоб у засобі було достатньо активних компонентів, які справді працюють. Навіть якщо засіб дорогий, але активних речовин у ньому недостатньо, то й ефекту не буде, хоч би як багато ти за нього заплатив.

Отже, вибираючи косметику, важливо дивитися не лише на ціну та упаковку, а й на склад. Тоді шанси отримати добрий результат без зайвих витрат значно збільшаться.

Нагадаємо, по всьому світу візажисти відмовляються від туші для вій, новий тренд дуже здивує

Раніше ми писали про те, що прищі наздоженуть навіть у 40 років: що важливо зробити перед тим, як тренуватися в залі чи вдома

Крім того, Знай.ua повідомляв, якщо тіні розбилися, то не поспішайте їх викидати: як швидко відновити косметику