Дослідники з Технологічного університету Чалмерса та Німецького інституту харчування людини виявили, що заміна вершкового масла на суміш оливкової та високоякісної рослинної олії може позитивно позначитися на здоров'ї серця.

Вони провели дослідження, під час якого точно виміряли зміни рівня жирів в крові, пов'язаних з харчуванням, і знайшли зв'язок із зниженням ризику серцевих захворювань та діабету 2 типу.

дозатор для олії, фото: takprosto
дозатор для олії, фото: takprosto

"Наше дослідження з ще більшою впевненістю підтверджує користь для здоров’я дієти з високим вмістом ненасичених рослинних жирів, такої як середземноморська дієта", — сказав старший автор дослідження та асистент професора Чалмерса Клеменс Віттенбехер.

Оливкова олія, зокрема, відзначається своїми антиоксидантними і протизапальними властивостями, що робить її корисною для серцево-судинної системи.

Популярні новини зараз
З 1 жовтня українські АЗС різко змінять ціни на пальне Обережно, поставте коробку на місце: українців попередили про небезпечні яйця у супермаркетах Небезпечна хвороба повертається: через травму пальця хлопчик потрапив до інтенсивної терапії Пенсіонери з картками ПриватБанку можуть залишитись без грошей: у чому проблема
Показати ще

Ріпакова та сафлорова олії, які містять омега-6 жирні кислоти, також допомагають регулювати обмін речовин, підтримують здоров'я шкіри, волосся, кісток та репродуктивної системи.

Соняшникова олія. Фото: Латифундист.
Соняшникова олія. Фото: Латифундист.
Соняшникова олія. Фото: Латифундист.

Згідно з опублікованим у Nature Medicine дослідженням, вчені рекомендують рослинні олії як частину дієти з високим вмістом ненасичених жирів, схожих на ті, що в середземноморській дієті. Це підтверджує важливість правильного харчування для підтримки загального здоров'я і профілактики серцевих захворювань.

Крім того, Знай.ua повідомляв, в червні доведеться платити по-іншому: нові ціни на олію і вершкове масло в Україні

Також наш портал інформував, їжа з повітря: Біл Гейтс створює масло, для якого не потрібні вершки та молоко

Раніше Знай.ua стало відомо про те, що вершкове масло - наша надія: чому не можна викидати цей продукт із раціону