Кішки - дуже норовливі тварини, які не терплять неправильного поводження з ними. Багато в чому саме ця норовливість і приваблює затятих «кошатників».

На каналі про котів у соцмережі ТікТок розповіли, чому навіть найласкавіша мурлика може раптово стати розлюченим монстром і вчепитися зубами в руку, яка її гладить.

Ніколас Текоскі з котом, кадр з відео
Ніколас Текоскі з котом, кадр з відео

"Перша причина – перезбудження від ласки, особливо якщо це некастрований кіт. Така поведінка для них є нормальною" , - каже автор ролика.

Друга причина - занадто багато енергії у кішки, і вона виплескує її у вигляді раптової агресії.

Популярні новини зараз
Прогноз магнітних бурь на травень: коли чекати "ударів по голові" Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет" Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом
Показати ще

"Третя причина - ігнорування язика тіла кішки. Коли ми гладимо кішечку і бачимо, що вона перезбуджена, і їй не подобається наша ласка - краще перестати її гладити, тому що можна отримати укус", - підказують у відео .

Котик, фото: Знай.ua
Котик, фото: Знай.ua

Четверта причина – звичка котика кусати руки. Якщо з котом у дитинстві грали руками, це могло також вплинути на його поведінку.

У будь-якому випадку, за такої поведінки кішки важливо показати, що нам це не подобається. Перестаньте гладити кота і не спілкуйтеся з ним, хоч би п'ять-десять хвилин.

@_misskisya_

Почему кошка внезапно кусает, когда гладишь #кошка #кот #в_мире_питомцев #покажи_своего_зверя

♬ Final Grasp - Reefle

Нагадаємо, що пухнасті від цього можуть захворіти: від яких продуктів слід берегти свійських тварин.

Раніше ми повідомляли, що замість пігулок – обійми з пухнастим: вчені довели, що коти здатні лікувати людей.