Досвідчені господині знають, що звичайний столовий оцет здатний вирішити багато побутових питань. Зокрема, він чудово виводить плями та розчиняє жир при пранні речей.

Коли оцтова кислота вступає в реакцію з лугом, вона руйнує мильний шар, що накопичується на одязі після регулярного прання. Якщо ви відчуваєте слизький слід на одязі або хочете позбавитися плям, сміливо застосовуйте оцет.

Крім того, оцет допоможе видалити накип у пральній машині, що теж є великою перевагою.

Оцет, фото shuba
Оцет, фото shuba

Головне не використовувати оцет у чистому вигляді, тому що він може знебарвити тканину і залишити різкий запах, якого доведеться позбавлятися.

Популярні новини зараз
Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень "Працював усе життя, а користі - нуль": чи можуть українські пенсіонери продати свій стаж "Газмережі" просять встигнути до 20 травня: що потрібно зробити всім побутовим споживачам Крутіший за Audi та BMW: український преміум кар Leleka підкорив серця автолюбителів
Показати ще

Якщо ви замочує одяг, використовуйте 50-70 мл оцту на 5 літрів холодної води, а при пранні в машинці - не більше 100 мл разом з миючим засіб. Однак у цьому випадку бажано включити режим подвійного ополіскування.

Прання з оцтом безпечне практично для всіх типів тканин, але враховуйте, що це все ж таки кислота, тому часто використовувати його не рекомендується. Також господиням варто бути обережнішими при пранні чорних речей з оцтом, бо він знебарвлює.

Прання одягу. Фото: скрін youtube
Прання одягу. Фото: скрін youtube

Раніше ми писали про те, що секрети при використанні пральної машинки: комунальні платіжки відчутно зменшаться

Як повідомляв Знай.ua, ви знаєте, чому потрібно їсти диню все літо? 6 властивостей "суперниці" кавуна, які збережуть вам здоров'я

Також портал Знай.ua писав, що не тільки об'єкт для гри: чому кішки гризуть або сидять у пакеті, коробці - коли це стає небезпечним