Наші читачі знають, що ми часто публікуємо цікаві рішення та поради для дачників та городників. Останні дні липня - дуже відповідальні дні для багатьох господарів, адже потрібно встигнути видалити листя капусти.

Важливо підібрати ідеальний час, щоб врожай приніс лише радість. Досвідчені дачники радять видаляти нижню частину капусти за 14 днів до збирання врожаю.

Про це стало відомо завдяки новій публікації одного з українських блогерів-городників, який постійно ділиться свіжими лайфхаками у мережі YouTube.

Вирощування пекінської капусти, город. фото: Знай.ua
Вирощування пекінської капусти, город. фото: Знай.ua

Раніше ніж за два тижні до збору цього робити не варто. Якщо ми видалимо листя, то качан отримає частину поживних речовин. Так, і збирати врожай із грядки набагато легше та простіше.

Популярні новини зараз
З цими хворобами точно не мобілізують: які болячки помітить навіть ВЛК Не знайдуть цього в машині – отримаєте штраф: що можуть перевірити копи Не лише електроенергія вдарить по гаманцю: яка комунальна послуга подорожчає з 1 червня Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло
Показати ще

А ще, видалення нижнього листя допомагає боротися зі шкідниками, серед яких не останнє місце займають слимаки. Саме під нижнім листям вони часто збираються. Якщо видалити це листя, то у шкідників буде набагато менше місць для відпочинку.

Молода капуста. Фото: Youtube
Молода капуста. Фото: Youtube

Також на нижньому листі може накопичуватися волога, а це сприяє розвитку грибкових хвороб. Тому видалення листя стане своєрідною профілактикою таких хвороб.

Нагадаємо, відмовтеся від оладок, і буде щастя: добриво з кислого молока, сметани, кефіру або ряжанки.

Раніше повідомлялося, що біолог підказав, як збільшити врожай помідорів без добрив: потрібні тільки спритні пальчики.

Також, куркума та горілка – це не тобі, а для грядок: гаряча підгодівля, яка завалить город огірками.