Іноді буває складно логічно пояснити дії наших домашніх улюбленців. Наприклад, коли кішки раптово підходять і вигинають спинку. Багато господарів не знають, що це означає.

Тварини вміють спілкуватися з людьми невербально, тому може здатися, що вигин спини - знак. Це дійсно правда, а має він одразу декілька значень.

Кішка Лілу, фото Знай.ua
Кішка Лілу, фото Знай.ua

Коли кішка вигинає спинку, це може означати, що вона відчуває страх. Вони розпушують свою шерсть і своєю позою хочуть здаватися і великими і грізними, щоб захиститися. У таких випадках варто дати тварині спокій і створити максимально комфортні умови.

Ще така поза може говорити про те, що кішці боляче. Улюбленець дає зрозуміти, що його потрібно уважно оглянути, а господарям у такі моменти краще відвезти його до ветеринара, щоб унеможливити чи вилікувати проблеми зі здоров'ям.

Популярні новини зараз
Вже ніхто не сховається: військовозобов’язаних внесуть до єдиного реєстру – ТЦК дізнається про все Був кашель і смерділо з рота: медики ледве врятували чоловіка, у якого в горлі оселився тарган Водіям готують тотальні перевірки на дорогах: безжально штрафуватимуть кожного третього У платіжках будуть нові суми: українців попередили про зміни у тарифах
Показати ще

Кішка Лілу, фото Знай.ua
Кішка Лілу, фото Знай.ua

Проте є позитивне значення. Тварини можуть вигинати спину, коли ви з ними граєте, а вони отримують приємні відчуття або просто вирішили розім'ятися після тривалого сну. У будь-якому випадку, до поведінки вихованця слід придивлятися.

Раніше ми писали про те, що приберіть улюбленця, а то накличете лихо: чому не можна дозволяти собакам висовувати голову з вікна машини

Як повідомляв Знай.ua, плями на матраці підуть моментально: надійний очищувач з того, що завжди є в будинку, прибере і піт, і розлитий чай.

Також портал Знай.ua писав, що більше свербіти не буде: як зняти свербіж після укусу комара - народні методи від наших бабусь