Квашену капусту люблять не лише за особливий смак, а й великий вміст вітамінів, які так потрібні організму в холодну пору року. Однак багато хто навіть не підозрює, яка користь ховається саме в соку даного продукту.

Про це розповіли медики. Вони стверджують, що сік квашеної капусти дуже позитивно впливає організм при регулярному вживанні. Сама заготівля, яку ми звикли робити на зиму, містить такі мінерали, як натрій, калій, магній та кальцій. Вони допомагають контролювати АТ, роботу серцево-судинної та нервової систем, а також зміцнюють кістки.

Квашена капуста, фото: kulinarochka2013
Квашена капуста, фото: kulinarochka2013

Молочнокислі бактерії, які є пробіотиками та пребіотиками, сприяють балансу кишкової мікрофлори. Завдяки квашеному овочу кишкова мікрофлора починає виробляти спеціальні речовини, що допомагають запобігти розвитку діабету та накопиченню жиру.

Також капуста допомагає від запорів, але за дуже частого споживання - діарею, тому жартувати з цим не варто. Так, лікарі рекомендують пити не більше однієї склянки соку квашеної капусти на добу. Завдяки цьому організм насититися вітамінами С, К, В9 та В12.

Популярні новини зараз
Новий закон про мобілізацію: чи позбавлять українців житла за неявку по повістці Запитай у дружини або мами: які документи потрібні українським чоловікам для оновлення даних у ТЦК Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову
Показати ще

Квашена капуста з медом, фото з вільних джерел
Квашена капуста з медом, фото з вільних джерел

Крім того, на сік варто звернути увагу особливо жінкам, оскільки вітамін К у капусті бореться з целюлітом, виробляючи колаген та роблячи пружним тіло.

Нагадаємо, як правильно використовувати ящик під духовкою - майже ніхто не робить цього так, як треба

Раніше ми писали про те, що тісне взуття більше не мучитиме вас: допоможуть речі, які є в кожному будинку