Вже не за горами дачний сезон, а це означає, що саме час подбати про розсаду. Безсумнівно одна з найулюбленіших культур дачників – перець, проте він вважається одним із найпримхливіших.

Для того, щоб зібрати хороший урожай перцю, потрібно знати кілька тонкощів і хитрощів, яких потрібно дотримуватися на етапі вирощування розсади, передає Телеграм-канал "Щоденник Дачника. Сад та город".

Скрін, відео YouTube
Скрін, відео YouTube

Перець, як одна з "найпримхливіших" і вибагливих овочевих культур, відрізняється тривалим проростанням і повільним ростом. У перші 10-14 днів після сходів перці збільшують кореневу систему.

До пікірування розсаду не бажано підгодовувати. При цьому саме пікіровку потрібно здійснювати, коли з'являються перші два справжні листки.

Популярні новини зараз
"Відрізати два міста, прикриваючись миром": відомий екстрасенс визначив плани росії на травень 2024 Субсидії вам не бачити: що не враховують українці, звертаючись по допомогу Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

Розсада, кадр з відео
Розсада, кадр з відео

Як тільки ви помітили, що ваша розсада перців зійшла, одразу потрібно поставити її на південне вікно або організувати підсвітку. З ранку і до пізнього вечора перці повинні бути під світлом, його потрібно вимикати тільки вночі.

Якщо ви дотримуватиметеся всіх цих правил, то ваша розсада вийде дуже сильною і дасть хороший урожай, якому точно зможуть заздрити ваші сусіди по дачі.

Нагадаємо, що зелена цибуля дасть величезний урожай , якщо ви не забудете про інгредієнт з аптечки: забудьте про пожовтіння.

Раніше ми повідомляли, як і коли сіяти город: ідеальний час для моркви, картоплі, кукурудзи та інших культур. У разі ранньої весни капусту, як і цибулю, потрібно сіяти на четвертому тижні Великого посту або пізніше.

Також стало відомо, що користі море, а коштує копійки: навіщо господаркам додавати у вазони для квітів корицю.