Здоров'я не всім по кишені: в Україні стрімко дорожчають ліки - чого очікувати у майбутньому

Черга в аптеку, скріншот: YouTube
Черга в аптеку, скріншот: YouTube

В Україні з початку війни активно дорожчають не тільки продукти та послуги, але й ліки. За даними Держстату, на 20,2%. Якщо розглядати конткрентно, ціни на деякі препарати в середньому зросли на 20 грн, а в деяких регіонах вони продаються з різницею 150 грн. Експерти з цієї галузі зазначили, що в когось ще залишилися запаси ліків, виготовлених до лютого 2022 року. А ось на нові закупівлі діють зовсім інші розцінки, тому роздрібний продаж теж виріс. З найголовніших причин подорожчання – зростання курсу долара. Це впливає і на вартість імпортних ліків, і на сировину для виготовлення українських препаратів. Також слід враховувати подорожчання палива та логістики.

Долар по 42,2 та девальвація гривні: курс валют на квітень потішить українців, але потім може настати крах

Курс валют, фото: Знай.ua
Курс валют, фото: Знай.ua

Від початку повномасштабної війни українцям "шарахнув" новий курс валют, про який ми ще навіть 2 роки тому і подумати не могли. Сказав би хтось нам, що долар буде по 40 гривень, то ми покрутили б пальцем біля скроні, а зараз це вже реальність, а 35 гривень за зелений - просто межа мрій. Не дивлячись на різні прогнози, долар хоч і вдалося знизити в ціні, але українців просять особливо не радіти цьому факту, адже є нюанси. То яким буде курс долара у квітні 2023 року? Олександр Хмільовський стверджує, що долар може знову зрости у найближчому майбутньому. Як пояснив Хмільовський, зміцнення національної валюти зараз пов'язане з тим, що місцеві жителі поменшали купувати валюту, бо паніка пройшла.

Популярні новини зараз
3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Оля Полякова зізналася, хто "замовив" Ані Лорак і змусив втекти до росії: "Хотіла бути королевою №1"

Оля Полякова, фото Знай.ua
Оля Полякова, фото Знай.ua

Знаменита українська виконавиця Оля Полякова іронічно посміялася зі зрадниці Ані Лорак, яка заявила, що в Україні її замовили і не давали працювати. Свою промову "Королева ночі" опублікувала в instagram. Ані Лорак почала шукати виправдання своєї зради та заявила, що в Україні її замовили та не давали нормально працювати. При цьому вона нібито не може назвати, хто ж був тим самим замовником. Оля Полякова відреагувала на заяву скандальної співачки.

Піст не зіпсує ваші смаки: супермаркети поділилися новими цінами на сіль, цукор та олію

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Для всіх наших читачів, котрі під час походу до магазину стежать за цінами на важливі продукти харчування, є кілька новин. Справа в тому, що українські супермаркети оновили ціни на соняшникову олію, сіль та цукор. Під кінець березня в магазинах знизилися ціни на соняшникову олію та сіль, можна подумати про запаси, а от солодких продукт розуміється в ціні. Так, за місяць середня вартість олії Олейна рафінована знизилася з 62,72 грн до 60,46 грн за 850 мл. Станом на 28 березня подешевшала і морська харчова сіль із 32,87 грн/кг до 30,75 грн/кг.

Ветеран таїландського фронту Микола Тищенко образився на пародію від "Квартал 95" та накинувся на Кошового: "Плоский гумор"

Микола Тищенко, фото: Instagram
Микола Тищенко, фото: Instagram

Колишній "слуга народу" Микола Тищенко, який нещодавно потрапив у скандал через "дипломатичну місію" в Таїланді, образився на пародію "Вечірнього кварталу" і звернувся особисто до Євгена Кошового. Микола Тищенко образився на пародію "Квартал 95" та записав звернення до акторів студії. Він заявив, що артисти "витратили мізки" на плоский гумор і вже не ті, що раніше. Також політик додав, що жартувати про нього "це ганьба". Наприкінці Микола Тищенко звернувся особисто до Євгена Кошового та натякнув, що йому треба схуднути.