Ніхто не може уявити унітаз... і щоб поряд з ним не було йоржика, бо це не гігієнічно.

Але що найголовніше – далеко не кожен господар чи господиня знає, як правильно очистити йорж від неприємного запаху чи бактерій, які з'явилися там за час тривалого використання.

Унітаз, скріншот: Youtube
Унітаз, скріншот: Youtube

Існує кілька простих та ефективних способів, які дозволять продезінфікувати йоржик та повернути йому практично новий вигляд. Перший спосіб полягає у використанні засобу для миття унітазу. Для цього потрібно взяти невелике відро з водою та додати до нього засіб для миття унітазу. Потім помістіть щітку в суміш на 3 години або нанесіть засіб на внутрішню поверхню унітазу і пройдіться по ній щіткою. Після цього промийте щітку під проточною водою і залиште йорж затиснутим між сидінням та кришкою унітазу на 15 хвилин для просушування.

Єршик для унітазу, скріншот: Youtube
Єршик для унітазу, скріншот: Youtube

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Другий спосіб - використання саморобного миючого засобу. Для цього потрібно змішати в ємності півсклянки соди з 2 ст. солі, 1/4 склянки оцту, а також трохи миючого засобу та невелику кількість окропу. Залишається лише помістити йоржик у розчин на 2 години, після чого промити його під проточною водою.

І наостанок, третій спосіб, для якого знадобляться ті самі сода і оцет. Соду потрібно засипати прямо в ємність, де знаходиться йоржик, і залити оцет. Через 40 хвилин залишки соді та оцту потрібно змити теплою водою із щітки та ємності.

Нагадаємо, супи та макарони в унітазі: чому цим покидькам не місце у каналізації

Як повідомляв "Знай.uа", ванна знову стане ідеально білою: як легко позбутися жовтого нальоту без побутової хімії.

Знай.uа писав, як позбутися крапель води на бачку унітазу раз і назавжди: проблема, яка мучить багатьох