Люди звикли додавати приправи, оскільки вони наголошують і розкривають смак улюблених страв. Мало хто знає, що деякі спеції можуть комплексно покращувати стан організму, адже містять у собі безліч корисних вітамінів і мінералів. Про це пише портал woman24.

Величезна кількість вітамінів і мінералів містить у собі гострий перець. Додавши його в раціон людина забезпечить правильне функціонування організму і навіть зможе позбутися зайвої ваги. Справа в тому, що в перці є капсиноїди, які збільшують витрату енергії та зменшують жирові відкладення. Крім того, споживання гострого перцю дозволяє посилити імунітет та ефективніше протистояти мікробам та різним вірусам.

Червоний перець, фото lavka-pripravka
Червоний перець, фото lavka-pripravka

Також дослідження вчених показали, що гострий перець може знизити ризик серцево-судинних захворювань. Ще одна цікава особливість: у людей, які люблять гострі страви знижується бажання споживати цукор, що в цілому корисно для організму, а особливо для тих, хто піддається діабету.

Гіркий перець. Фото: скриншот Youtube
Гіркий перець. Фото: скриншот Youtube

Популярні новини зараз
Українцям дали надію: які комунальні тарифи пообіцяли не чіпати Нові правила військового обліку: українців штрафуватимуть без їхнього відома Тарифи на воду вже підняли: де платитимуть дорожче Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей
Показати ще

Втім, слід пам'ятати, що гостра їжа корисна не всім і має протипоказання. Сильна любов до "гострого" може призвести до проблем зі шлунком.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, що звички, які слід змінити, щоб не нашкодити здоров'ю: більше рухайтеся і не забувайте про сніданки.

Також наш портал інформував, що потрібно їсти, щоб отримувати гормони щастя: список нехитрих продуктів, щоб життя стало на радість.

Крім того, ми писали, якщо взимку волосся випадає зі швидкістю світла, а нігті - ламаються, наче крейда: засіб, який вирішить проблеми.