Напрочуд багатьох, іноді в суспільстві можуть постати такі питання, про які в принципі ніхто і не здогадувався, бо якісь речі були нормою.

На сайті Cookist несподівано розповіли про те, чому ж яйця краще не залишати в холодильнику, хоч усі давно це роблять і не вважають відхиленням від норми. Адже всі думають, що це гарантує продукту триваліший термін придатності.

Ціни на яйця. Фото: скрін youtube
Ціни на яйця. Фото: скрін youtube

Чи потрібно охолоджувати яйця? Майже всі компанії-виробники холодильників надають індивідуальні лотки для яєць для своєї продукції. Вважається, що охолодження яєць запобігає їх псуванню і знижує ризик харчового отруєння, спричиненого сальмонелою, оскільки охолодження контролює зростання цих шкідливих бактерій.

Проте існує список аргументів на користь того, щоб не зберігати яйця в холодильнику. При кімнатній температурі вони теж швидко псуються. Багато рецептів випічки рекомендують використовувати яйця, які не були охолоджені, бо в теплому стані їх легше збити.

Популярні новини зараз
Вистачить на хліб, поповнення рахунку та упаковку насіння: кому з 1 квітня додадуть до пенсії 500 грн Гороскоп на тиждень 18-24 березня для всіх знаків Зодіаку: легкий шлях Скорпіонів, відмова Тельців та труднощі Риб Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати Українцям допоможуть вижити: виплатять по 3600 грн на кожного члена сім'ї
Показати ще

Ціни на яйця. Фото: скрін youtube
Ціни на яйця. Фото: скрін youtube

Яйця, які перебували при низьких температурах протягом тривалого періоду часу, мають тенденцію коагулювати, коли яйця виймають із холодильника та поміщають у кімнату з кімнатною температурою. Це сприяє зростанню бактерій на яєчній шкаралупі, яка додатково стає дуже крихкою під впливом різких перепадів температур.

Єдиний аргумент за те, щоб яйця знаходилися в холодильнику – це якщо є підозра на те, що вони заражені сальмонельозом.

Нагадаємо, продукт, який може знизити на 70% поганий холестерин: діє як ліки

Як повідомляв "Знай.uа", прості поради, як правильно зварити пшоно: буде дуже смачним і не гірчити

Знай.ua писав, знову подорожчання? Якими будуть ціни на овочі та фрукти навесні