Мікрохвильова піч є дуже зручним приладом для розірвання будь-якої їжі. Проте не всі продукти можна готувати чи підігрівати таким способом. Це може виявитися дуже небезпечно.

Все ж мікрохвильовка не є універсальним варіантом і з цим потрібно змиритися, надалі використовуючи цей прилад правильно. Названо певні категорії продуктів, які не варто ставити на розігрів.

Ніколи не ставте ці продукти в мікрохвильову піч:

1. Листові овочі. Мова йде про страви, в складі яких є, наприклад, мангольд, шпинат, бурякове бадилля, селера. Для них мікрохвильовка не рекомендується, адже при розігріві можете отримати солідну порцію токсинів.

Курячі яйця. Фото: скрін youtube
Курячі яйця. Фото: скрін youtube

2. Сирі курячі яйця. Приготування яєць у мікрохвильовці може виявитися небезпечним для здоров'я експериментом. Пояснюється це тим, що мікрохвильовка не здатна вбити патогенну мікрофлору, то ж є великий ризик отримати інфекцію. Тому краще обрати перевірені методи для приготування яєць.

Популярні новини зараз
Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари В Україні готується революція у житловій сфері В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ
Показати ще

3. Смажена їжа. Цієї помилки допускається більшість, адже нічого поганого у розігріванні смаженої їжі у мікрохвильовці не бачать. Проте, варто розуміти, що олія при повторній термічній обробці стає токсичною.

Врахуйте ці помилки й таким чином піклуйтеся про ваше здоров'я. Ці рекомендації допоможуть уникнути певних помилок, які в майбутньому можуть вплинути на ваше самопочуття.

Мікрохвильовка, фото з відкритих джерел
Мікрохвильовка, фото з відкритих джерел

Нагадаємо, пенсіонерам видадуть доплату: у ПФУ пояснили, як отримати гроші

Як повідомляв "Знай.ua", продавці змінили цінники на курятину та яловичину: м'ясо собі дозволити зможе не кожен

Також "Знай.ua" писав, подорожчання на 5-10% щомісяця: на яку категорію продуктів ціни злетять вже скоро