Морозильна камера рятує у важкі моменти та дозволяє зробити багато заготовок, тому нею часто користуються та нахвалюють. Але деякі продукти зберігати в такому сильному холоді категорично забороняється.

Певні групи продуктів псуються за такої низької температури, тому не варто їх заморожувати. Тим більше, що такий спосіб зберігання погано впливає на смакові якості.

Морозилка, фото apostrophe
Морозилка, фото apostrophe

Яйця

У варених яйцях під час заморожування шкаралупа тріскається, а вода в білку замерзає. Це може стати причиною появи небезпечних бактерій, тим більше, після розморожування воно буде несмачним.

Овочі, фрукти, ягоди та зелень

Це стосується тих, що мають рідку структуру - кавуни, огірки, селера і томати, а також зелень. Коли ви захочете дістати його з морозилки, зіткнетеся з відсирілим і прісним плодом.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня
Показати ще

Смажені страви

Йдеться про холодець, желе і так далі. Желатин кристалізуватиметься при низьких температурах, тому втратить структуру і смак, а набуде сірого кольору.

Йогурти

Молочну продукцію категорично не рекомендують заморожувати, оскільки структура перетворюється на неоднорідну масу з молочними згустками. Це не стосується початкого заморожених йогуртів із магазину, які виробляють за спеціальною технологією.

Контейнери для їжі, фото depositphotos
Контейнери для їжі, фото depositphotos

Раніше ми писали про те, як правильно прибиратися в будинку віником, щоб не виганяти удачу: народні прикмети і корисний лайфхак

Як повідомляв Знай.ua, не поспішайте викидати: віск і парафін з килима можна видалити в домашніх умовах

Також портал Знай.ua писав, що для господинь немає нічого неможливого: як ефективно і без шкоди тканини вивести плями від суперклею