Вівсянка є популярним продуктом для споживання на сніданок. Та чи дійсно вона така корисна, як заведено вважати. На це питання відповіли фахівці.

Фахівці нарешті розповіли усю правду, пояснивши, чи не є це черговим міфом, щоб на поличках супермаркетів усі, хто дбає про фігуру, розбирав вівсяні пластівці.

То ж за словами дієтологів вівсянка для здоров'я людей дійсно дуже корисна. Водночас важливо пам'ятати, що мова йде саме про вівсяну кашу, яку треба варити та споживати з якісним маслом та сухофруктами чи овочевим салатом.

Вівсяна каша, кадр з відео
Вівсяна каша, кадр з відео

Водночас слід обережно ставитися до пластівців швидкого запарювання, адже вони мають у складі цукор, сухе молоко, ароматизатори та інші добавки. Які своєю чергою не лише не є корисними, а й навіть шкідливими. Це швидкі вуглеводи, після яких почуття голоду лише посилюється.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Фахівці пояснюють, що якісна вівсяна каша багата клітковиною і білком (20% денної норми). Відповідно вона на довго дає відчуття ситості. А завдяки "повільним" вуглеводам, вівсяна каша регулює рівень цукру в крові, що запобігає розвитку цукрового діабету.

До переваг якісної вівсяної каші також відносять сприяння покращенню роботи кишківника, оскільки вона містить клітковину. Крім того, завдяки крохмалю, крупа обволікає стінки шлунка, що позитивно впливає на здоров’я та роботу органу. А також вівсяна крупа виводить з організму токсини та холестерин.

Вівсянка в банці, фото foodandmood
Вівсянка в банці, фото foodandmood

Нагадаємо, соковиті котлети з 2-х основних інгредієнтів: рецепт, який здивує навіть досвідчених кухарів

Як повідомляв "Знай.ua", ось чому макарони виходять несмачними: 3 секрети приготування ідеальної пасти

Також "Знай.ua" писав, смачний рулет на десерт за пів години: найпростіші продукти й мінімум зусиль