В Україні залютував січень! Саме час витягувати дублянки, шапки та теплі черевики. Правила того, як не замерзнути у січневі морози, нагадали українцям.

Хоча нам і обіцяють потепління, але злі морози все ще можуть прийти і потрібно бути у всеозброєнні.

Там нагадали, що тривале перебування на морозі першими відчувають кровоносні судини кінцівок, мерзнуть пальці рук, ніг та відкриті частини тіла: ніс, лоб, підборіддя, щоки.

По можливості не варто довго затримуватися на холоді, потрібно одягатися у теплий зручний одяг та взуття. На тривалі прогулянки краще взяти із собою гарячий чай. Ці прості правила врятують від переохолодження та обмороження.

Чоловік з обмороженням, фото: кадр з відео
Чоловік з обмороженням, фото: кадр з відео

Популярні новини зараз
Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Проблеми починаються, коли температура опускається нижче 10 градусів морозу. Обморозити шкіру можна за півгодини перебування на такому морозі.

Лікарі радять одягатися у три шари одягу: білизна, светри та верхній одяг. Взуття бажано мати на товстій підошві. Речі мають бути нетісними, адже інакше тепло не зберегти.

Обов'язково рухайтеся, не сидіть. Не вживайте алкоголь у жодному разі!

Першими обморожуються підборіддя, вуха та ніс. Не варто розтирати їх снігом – краще просто зігріти долонями.

Грітися після переохолодження чи обмороження водою не можна, застерігають рятувальники. Так само, як і змащувати потерпілі ділянки жиром чи кремом. Краще сховати руки під теплу ковдру та налити собі гарячого чаю.

Пальцями ніг треба рухати у взутті, щоб не замерзли. Якщо ви обморозилися до пухирів, звертайтеся до медиків.

Коридор лікарні. Фото: Аргументи і факти
Коридор лікарні. Фото: Аргументи і факти
Коридор лікарні. Фото: Аргументи і факти

Перед виходом на вулицю краще поїсти щось калорійне, щогодини заходити до приміщення. А ще краще перечекати кілька морозних днів вдома.

Нагадаємо, що українцям роздають безкоштовні енергозберігаючі лампочки як отримати 5 штук.

Раніше ми повідомляли, що залишимося зі зв'язком у будь-якому разі? Українцям розповіли, чи готовий "Київстар" до тривалих блекаутів.