У наш час дуже важливо стежити за своїм здоров'ям, зокрема за їжею, яку ви споживаєте. Які продукти не можна в жодному разі розігрівати повторно.

Найчастіше це актуально на свята. Всі страви на святковий стіл доїдають ще кілька днів, проте, як виявилося, далеко не всі продукти можна повторно розігрівати.

Курка . Цей продукт містить білки, які украй погано реагують на повторну термічну обробку. Вживання холодної курки після розігрівання може викликати серйозні проблеми із травленням, а якщо ви збираєтеся розігріти її, тоді варто переконатися, що вона прогрілася з кожного боку.

Курятина, скріншот: YouTube
Курятина, скріншот: YouTube

Яйця . Ще один продукт, який у жодному разі не варто повторно розігрівати, адже в іншому випадку білкова структура починає руйнуватися. Більше того, варене яйце після такої процедури починає створювати токсичний ефект, і цим порушує роботу травної системи.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити
Показати ще

Супермаркет, яйця: фото Знай.ua
Супермаркет, яйця: фото Знай.ua

Шпинат . У ньому міститься безліч заліза і нітратів, а при термічній обробці вони перетворюються на нітрити, що впливають на рівень кисню в крові. Це може спричинити харчове отруєння.

Шпинат, фото: Pixabay
Шпинат, фото: Pixabay

Рис . При неправильному зберіганні продукт стає дуже небезпечним, а якщо його зберігати за кімнатної температури більше години, тоді у ньому утворюються шкідливі бактерії.

Картопля . Охолоджувати його за кімнатної температури теж небезпечно для вашого життя, адже тепле повітря сприяє розмноженню бактерій, які при нагріванні не гинуть. Охолоджувати його краще в холодильнику одразу.

Картопля, фото legkovmeste
Картопля, фото legkovmeste

Гриби . Їжа, яку небезпечно у принципі зберігати. Вживати їх краще одразу на день приготування, а повторне розігрівання руйнує білкову структуру. Якщо у вас залишилися гриби з учорашнього дня, рекомендується з'їсти холодними.

Білий гриб. Фото: скриншот Youtube
Білий гриб. Фото: скриншот Youtube

Матеріали характеру новин не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед ухваленням рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем та зверніться до фахівця.

Нагадаємо, як прибрати жирні плями та подарувати друге життя улюбленому одязі: ефективний лайфхак для господарок

Раніше повідомлялося, що корисний мармелад із трьох інгредієнтів: такий простий рецепт вас точно здивує

Також до 20 тисяч на руки щомісяця: новий вид виплат українцям, кому пощастить