У період новорічних та різдвяних свят, та й взагалі після застілля з будь-якої іншої нагоди, залишаються гори брудного посуду, які відмити не завжди просто.

Особливо це стосується посуду після жирних страв. То ж якщо після святкового застілля на кухні залишилася гора брудного посуду, полегшіть собі прибирання за допомогою простих народних способів.

Скористайтеся наступними корисними порадами щодо швидкого очищення посуд від застиглого жиру і залишків їжі. Для миття посуду вам знадобляться два прості продукти, а саме звичайна харчова сода і тепла вода.

Новорічний стіл, скріншот: YouTube
Новорічний стіл, скріншот: YouTube

Приготуйте з них спеціальний розчин для очищення. Це можна зробити в раковині або в тазу. Секрет цього методу полягає у тому, що сода є м'яким абразивом, який ефективно справляється із забрудненнями на різних поверхнях. То ж посуд не стане винятком.

Популярні новини зараз
Росія може завдати потужного удару по Україні 20 листопада: посольство США застерегло всіх Заплатять усі, але один раз: чому українцям почали надсилати додаткові квитанції на газ Українцям виплатять по 4 500 гривень: кому пощастить отримати допомогу Пропрацював 40 років, а пенсія мізерна: у ПФУ звернулися до українців, сподобається не всім
Показати ще

То ж закрийте злив у раковині пробкою, наповніть її гарячою водою та розчиніть у ній соду (по 2 ст. ложки на 1 літр). Після цього складіть весь брудний посуд у воду і залиште його на пів години.

Далі залишилося звичайною губкою очистити всі тарілки та кухонне приладдя від жиру та засохлої їжі. Ви переконаєтеся, що зможете зробити це дуже швидко Порада: для додаткового блиску та свіжості посуду можна додати у розчин склянку оцту.

кухня, фото Pxhere
кухня, фото Pxhere

Нагадаємо, розріжете яйце ідеально навпіл, не пошкодивши жовток: цікава кулінарна хитрість

Як повідомляв "Знай.ua", топ-3 найсмачніших начинок для фаршированих яєць: зметуть зі столу першими

Також "Знай.ua" писав, дві найсмачніші та найпростіші начинки для тарталеток: для новорічного столу кращих ідей не знайдете