Хто б не хотів якнайдовше залишатися молодим та красивим? І способи досягти цього існують! Як відомо, дуже багато в організмі людини залежить від харчування.

Зокрема, харчування має сильний вплив на збереження молодості та довголіття. Щобільше, як відзначають фахівці, включивши до раціону лише один продукт, можна отримати бажаний ефект і залишатися молодим дуже довго, пише u-news.

Вже не раз говорилося про різноманітні продукти, які мають на організм людин антивіковий вплив. Здебільшого це овочі, відсутність солі в раціоні та інші секрети, які застосовують для збереження молодості.

овочі
овочі

Водночас існує й інший продукт, який допоможе залишатись якнайдовше молодим. Мова йде про гриби. Фахівці розповіли, у чому їхня користь для молодості.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Дослідники провели наукову працю, в рамках якої вирішили перевірити популярну гіпотезу про те, що регулярне споживання грибів допоможе загальмувати старіння. Виявилося, це справді дійсно так і пояснюється це наявністю у цьому продукті величезній кількості двох потужних антиоксидантів: ерготіонеїну (ERGO) та глутітіону (GSH).

Гриби на зиму, скріншот з відео
Гриби на зиму, скріншот з відео

Ці речовини було виявлено у 13 видах поширених їстівних грибів. За словами дослідників, користь цих антиоксидантів полягає в тому, що вони допомагають клітинами організму боротися з окислювальним процесом.

Фахівці пояснюють, що коли вільні радикали порушують клітинну цілісність, викликаючи їхнє пошкодження та загибель. Тобто борються самим процесом старіння.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Сезон грибів
Сезон грибів

Нагадаємо, розріжете яйце ідеально навпіл, не пошкодивши жовток: цікава кулінарна хитрість

Як повідомляв "Знай.ua", топ-3 найсмачніших начинок для фаршированих яєць: зметуть зі столу першими

Також "Знай.ua" писав, дві найсмачніші та найпростіші начинки для тарталеток: для новорічного столу кращих ідей не знайдете