9 березня 1934 року у звичайній робітничій родині народився хлопчик, якого назвали Юрієм. Коли майбутній космонавт пішов у перший клас - розпочалась Друга Світова війна, старшого брата і сестру німці забрали на роботу до Німеччини. Вже дорослим Юрій Гагарін не любив згадувати цей період свого життя.

Знайомство Юрія з небом розпочалось із аероклуба, де молодий хлопець показував видатні досягнення, що зрештою і призвело до отримання кваліфікації пілота. За рік тренувань Юрій зробив 196 польотів і налітав 42 години 23 хвилини.

В армії його відразу направили у авіаційне училище. Гагарін був старанним учнем, який мав високі бали з усіх дисциплін. Єдиним слабким місцем майбутнього першопрохідця космосу було повЁязано з грузною посадкою. Через це його хотіли відрахувати. Відомо, що Гагарін плакав, коли йому повідомили цю новину. За переказами, саме тоді начальник училища відзначив, що Гагарін - малого зросту, а тому при посадці у нього нетиповий кут огляду. Як тільки Юрію підклали спеціальну подушку на крісло пілота - він правильно посадив літак.

Юрій Гагарін, скріншот: YouTube
Юрій Гагарін, скріншот: YouTube

Гагаріна обрали на роль першого космонавту тому, що він був вихідцем з робітничої сімёї, мав чудову фізичну підготовку та дуже хороші результати з різноманітних психологічних тестів. Разом з тим, разом з Гагаріним готувались два інші космонавти, які могли в будь-який момент замінити його.

Популярні новини зараз
Для ФОП вступили у дію нові правила За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути
Показати ще

Перед польотом пілот написав прощальний лист до своєї дружину, проте відкрила вона його лише згодом, після катастрофи під час тестування нового літака.

Під час повернення апарата у атмосферу Землі через тертя кабіна Гагаріна загорілась - на той момент вчені не передбачили цей момент, а тому були неготові до цього. Не був готовим і сам космонавт - він передав на Землю, що він “горить” і попрощався.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше росіяни зганьбилися з Гагаріним: фото.

Як повідомляв портал "Знай.ua", спогади Гагаріна пішли з молотка.

Також "Знай.ua" писав, як Юрій Гагарін став першим, хто побачив космос: тільки би злітав і повернувся живим.