Увечері 13 липня 1977 року багатомільйонне місто Нью-Йорк, США залишилося без електропостачання. Внаслідок ударів блискавки перевантажена і застаріла система електропередачі дала збій, який в умовах невщухаючої грози не вдавалося владнати майже добу. Ніч з 13 на 14 липня увійшла в історію як "Ніч страху".

У 70-ті Нью-Йорк переживав тяжку соціальну кризу. Рівень безробіття серед міських низів сягав майже 40 відсотків, а економічний застій вразив всі верстви населення. Особливо кричущою була ситуація для кольорового населення, переважно чорношкірих містян, які страждали від системного расизму та поліцейського свавілля.

Ніч страху в Нью-Йорці

Вихід з ладу електромережі відкрив дорогу для мародерства: знедолені люди використали шанс покращити своє матеріальне становище. Магазини і будинки заможніх громадян грабувалися, а для того щоб відволікти правоохоронні органи, правопорушники вдалися до підпалів.

Мер Нью-Йорку оголосив надзвичайний стан. Полум'я охопило цілі квартали, було зафіксовано 1077 підпалів, при гасінні яких постраждали більше ста пожежників.

Популярні новини зараз
Газовики проводять заміну лічильників: скільки доведеться заплатити й чи можна відмовитись Продаж квартири зажене у мінус: нові податки на нерухомість з’їдять весь прибуток Українцям остаточно випатрають гаманці: в уряді вигадали нові податки Олена Бюн розповіла, хто насправді замовив убивство Ірини Фаріон
Показати ще

Посилені патрулі поліції заарештували майже чотири тисячі осіб,що становило лише мізерну частку від близько 100 тисяч мародерів. Більшість заарештованих довелося відпустити через перевантаженість судів і в'язниць.

Ніч страху в Нью-Йорці

Однак, деякі грабіжники керувалися не матеріальними потребами, а творчими. Завдяки пограбуванням переважно чорношкіра міська біднота отримала доступ до дорогого музичного обладнання. Це дало поштовх для розвитку нових напрямків музики і суттєво вплинуло на становлення хіп-хопу, нового музичного жанру, що дав змогу висловитися пригніченим соціальним низам.

Нагадаємо, раніше найбагатша реперка в світі показала обличчя без макіяжу.

Як повідомляв портал "Знай.ua", Аліна Паш переспівала хіт Гловера Тhis is America: Се Україна, Йо!.

Також "Знай.ua" писав: В'язниця, руйнування і хіп-хоп артисти: найсильніші серії фотографій мережі.