Вчені вперше описали новий вид рептилій, які мешкали на Землі близько 200 мільйонів років тому.

Вчені з Аляскинского університету в Фербанксі з'ясували, що виявлені на південному сході Аляски в 2011 році останки рептилії належать невідомому раніше виду.

Йдеться про талаттозаврів, які жили більше 200 мільйонів років тому. Новий вид назвали Gunakadeit joseeae, повідомляє Newsweek.

Морська рептилія жила в той самий час, що і її далекі родичі - динозаври. Талаттозаври мешкали в екваторіальних океанах планети і досягали чотирьох метрів в довжину.

Популярні новини зараз
Новий закон про мобілізацію: чи позбавлять українців житла за неявку по повістці Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня
Показати ще

Новий вид має надзвичайно витягнуту морду із загостреною передньою частиною. На думку Патріка Дракенміллера, одного з авторів дослідження, рептилія засовувала гострий ніс в тріщини рифів і харчувалася м'якими організмами.

Вимерти рептилія могла через те, що знаходила харчування на мілководді, де падіння рівня моря порушило звичні харчові ланцюжки.

Відзначається, що відкриття є найбільш повним скелетом талаттозавра. Раніше вченим не вдавалося знайти добре збережених останків цих рептилій, які допомогли б простежити їхню еволюцію. Тепер же знахідка допоможе заповнити важливе упущення в історії їхньої розвитку і подальшого вимирання.

Нагадаємо, американські фахівці з Університету штату Техас відтворили голос найбільшого динозавра - тиранозавра