Перші пішохідні переходи з’явились задовго до появи автомобілів і мали зовсім інше призначення, розповідає Telegram-канал “Один день из прошлого”.

Місця для переходу вулиць почали виділяти ще в Давньому Римі. Вулицями римських міст їздило чимало колісниць і проїжджа частина була сильно забруднена кінським послідом. Для того, щоб люди могли перейти вулицю та не забруднитись, в деяких місцях проїжджої частини почали вкладати великі пласкі брили. Відстань між ними робили таку, щоб там вільно проходили колеса колісниці.

Перехід у Давньому Римі. Фото: Один день из прошлого

А засобом безпеки пішохідні переходи стали вже у ХХ столітті. У 1934 році в Британії місця для переходу вулиць почали відмічати чорно-білими стовпами з жовтими ліхтарями. А коли транспорту почало ставати більше, а разом з тим — і аварій, влада міст вирішила зробити пішохідні переходи що помітнішими. І найбільш безпечним виявився варіант з нанесенням на дорогу чорних та білих смуг шириною в 60 сантиметрів.

Нагадуємо, що на відміну від усього світу, в Китаї новий рік настане 25 січня, а новорічні свята у Піднебесній триватимуть з 24 по 30 січня.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Як повідомляв портал "Знай.ua", астрологи розповіли про те, хто серед знаків Зодіаку потрапить у вир щастя в лютому 2020 року.

Також “Знай.ua” розповідав про те, що медики розкрили секрет "сну для плоского живота".