Води Південно-Китайського моря дивують своїми секретами.
Китайські археологи знайшли на його дні корабель "Наньхай-1" часів династії Сун, яка жила у 960-1279 рр. Це судно затонуло близько 800 років тому.
На його повне дослідження пішло декілька років і ось нарешті вчені готові поділитися з світом своїми знахідками.

Вони стверджують, що загальна кількість реліквій може перевищувати 160 тисяч одиниць. Серед них: пам'ятки культури, знайдених на кораблі - порцелянові, золоті, срібні, мідні та залізні вироби, а також мідні монети.

Окрім того, знайшли залишки тварин та дерев'яні лаковані вироби.

уламок артефакту

За словами археологів це одне з найбільших і найкраще збережених торговельних суден династії Сун, яке їм доводилося знаходити. Довжина фрагмента корпусу судна складає 22,1 метра, ширина - 9,35 метра.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Його підійняли на поверхню ще у 2007 році. Але після того, як його доправили в гуандунський музей морського Шовкового шляху в місті Янцзян, помістили у морську воду та пісок. Щоб повернути йому його звичний стан та уникнути руйнації.

Нагадаємо, раніше у Китаї 24-річна дівчина померла від постійного недоїдання.


Як повідомляв портал "Знай.ua", новий вид пернатого динозавра був виявлений в Китаї і описаний американськими та китайськими авторами


Також "Знай.ua" писав, що у китайському місті Ухань було зафіксовано спалах невідомого вірусу, що вражає легені. Вже заражено 50 людей, серед них семеро перебувають у важкому стані.