Відомо, що глобальне і активне вивчення Червоної планети почалося ще в часи великої технологічної гонки, в якій брали участь наддержави СРСР та США. В 60х роках ХХ століття люди здійснили ряд "марсіанських" місій. З того часу пройшло більше 40 спроб досягти планети, успіх цих місій був різним.

Дослідження на Марсі, фото: mogilew.by
Дослідження на Марсі, фото: mogilew.by

Відомо, що деякі з них досягли Марса, але не змогли вийти на орбіту навколо нього. Посадка на Марс залишається складним завданням навіть сьогодні. Про це відомо завдяки відкритій статистиці різних космічних агенств нашої планети.

Дослідження на Марсі, фото: NASA
Дослідження на Марсі, фото: NASA

Спеціально для наших читачів ми відшукали цікаву інфографіку, в якій умістилися 60 років роботи найвидатніших мізків нашої цивілізації. Вашій увазі інфографіка всіх спроб людства дістатися Червоної планети:

Популярні новини зараз
Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати Обличчя заросло волоссям: 26-річна африканка раптово перестала голитися і отримала вау-ефект Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Інфографіка всіх спроб людства дістатися Марсу, фото: Telegram-канал Naked Space
Інфографіка всіх спроб людства дістатися Марсу, фото: Telegram-канал Naked Space

Нагадаємо, Ілон Маск показав, яким буде перший політ Crew Dragon до МКС: відео.

Як повідомляв Знай.uа NASA повертає космічний корабель додому після складної місії: приземленням буде стежити весь світ.

Знай.uа писав, Ілон Маск відправить у космос мишей з "надмускулами", роботів і пиво: унікальний проєкт показало NASA .