Вчені зі Швейцарії знайшли у Венесуелі кістки вимерлого крокодила-гіганта виду Purussaurus mirandai. Його вага сягав майже 3 тонн, а його довжина становила приблизно 9 метрів.

Крокодил

Досить довгий час експерти намагалися зрозуміти, як такі крокодили пересувалися по землі.

Аналіз виявлених рештків гігантського тварини, яка жило приблизно 6 мільйонів років тому на території сучасної Венесуели, показав, що у нього був додатковий хребець в крижах, біля основи хребта. Більш того, плечові кістки крокодила мали унікальну будову, що робило можливим перерозподіл сили тяжіння.

Слід зазначити, що подібними особливостями не володіє ні одна з відомих вдруге-водних тварин на Землі. Також додатковий хребець пов'язаний з роботою особливої групи генів.

Популярні новини зараз
Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти Гороскоп на тиждень 29 квітня-5 травня для всіх знаків Зодіаку: дежавю Раків, небезпечні зв'язки Стрілеців і клопіт Дів В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

Згідно думку фахівців, вони є і в сучасних видах, однак їх стан неактивно. До того ж, існують крокодили з аномаліями розвитку, що викликає "зайвий" хребець, що могло дістатися їм від померлих родичів.

Крокодил

Нагадаємо, що у Південній Африці знайшли скам'янілі останки доісторичної істоти.

Як повідомляв портал Знай.ua, команда ентузіастів в Канаді виявила пару двох ящероподобных істот, які жили 300 мільйонів років тому і померли обіймаючи один одного.

Також портал Знай.ua писав, чому вимерли представники виду Homo erectus, які прожили 1,8 мільйона років, що в шість разів довше, ніж тривалість існування Homo sapiens.