Співробітники британського Нортумбрійского університету в Ньюкаслі під час підготовки до реставрації середньовічної картини виявили на ній приховане "різдвяне диво". На 400-річній картині, яка зображує страту Іоана Хрестителя, виявилася ще одна на тему Різдва.

Експерти зробили рентгенівський знімок і на 400-річній картині проступили контури ще однієї. Реставратори побачили дитину з ореолом над головою, ангелів, які стоять на колінах біля немовляти і ясла на задньому плані.

Реставрація картини, фото: Northumbria University and The Bowes Museum
Реставрація картини, фото: Northumbria University and The Bowes Museum

Старовинна картина є частиною колекції музею Боуза в північно-східній Англії. Вона натягнута на велику панель з декількох шматків дерева. Дослідники припускають, що скоріш за все, картина була фрагментом великого вівтаря. Однак, за минулі століття картина прийшла в занепад і експерти програми по збереженню образотворчого мистецтва вирішили її досліджувати.

Щоб зрозуміти в якому стані знаходиться фарба на картині, вчені й зробили рентгенівські знімки. Старший художній консерватор Ніки Грімальді пояснив, що саме тоді вони зрозуміли, "що на картині є щось більше, ніж передбачалося". Крім немовляти Ісуса і янголів, на картині також проявилася фігура волхвів, яка була зображена в розповсюдженому стилі з різдвяних сцен.

Популярні новини зараз
Українцям приготували приємний "бонус" до пенсії: хто у черзі на доплати Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити
Показати ще

Реставрація картини, фото: Northumbria University and The Bowes Museum
Реставрація картини, фото: Northumbria University and The Bowes Museum

Нагадаємо, раніше Наомі, Дженнер, Бекхем та інші: як знаменитості відсвяткували католицьке Різдво, теплі фото

Як повідомляв портал "Знай.ua", старовинна церква напередодні Різдва раптово загорілася, люди задихаються: перші подробиці

Також "Знай.ua" писав, про вихідні на Новий рік 2019: скільки днів ми будемо відпочивати