Кулю з мозку 5-річного хлопчика, якого поранили, коли він гуляв біля дому у Переяславі-Хмельницькому й досі не дістали.

Про це повідомляє "Громадське".

Зараз стан пораненого хлопчика вкрай важчий, і діставати кулю з його мозку при такому стані недоцільно. Таку думку висловив головний лікар Київського міського центру нейрохірургії Олександр Гончарук під час брифінгу.

«Дитина перебуває у вкрай важкому стані на апараті штучної вентиляції легень. Травма вкрай важка з пошкодженням мозку, лівої півкулі здебільшого. Будувати прогнози не те, що недоцільно, але й нерозумно. Лікарі докладають максимум зусиль», — сказав лікар Гончарук.

Лікар наголосив, що куля в даному випадку не є основною проблемою, та вирішальним фактором. Зараз найголовніше це врятувати життя хлопчика та стабілізувати його стан.

А якщо зараз лікарі будуть проводити хірургічні втручання і видалятимуть кулю, то це може призвести до додатково травмування мозку дитини. Нейрохірург Микола Поліщук уточнив, що куля глибоко в голові, у протилежному боці від місця пострілу.

"Металеві відломки, які не становлять загрози життю, за стандартами НАТО та нашими не видаляються», - наголосив Поліщук.

Нагадаємо, зірка серіалу "Сонька Золота Ручка" розбився в ДТП.

Як повідомляв Знай.иа маршрутник відправив дитину на той світ, моторошна трагедія сколихнула Україну.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Також раніше повідомлялося, що у Миколаєві спортсмен провчив підірваного маршрутчика, який образив дітей: жорстке відео.