У центрі Риму археологи знайшли голову статуї бога Діоніса. Мармуровому бюсту дві тисячі років.

Фахівці вели розкопки біля Римського Форуму у центрі Риму, коли виявили залишки середньовічної стіни. Для її будівництва використовували уламки статуй, повідомляє Daily Mail.

"Ми вели розкопки, розбирали стіну, коли раптово побачили завитки волосся. Очищений від землі, від постав перед нами у всій красі", - розповіли вчені.

За словами археологів, бюст Діоніса створили у період після I століття н.е. Він був частиною великої скульптури. Зі статуї пропали скляні очі, які, очевидно, були виготовлені зі скла або дорогоцінного каміння. Сама статуя – з білого мармуру.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

У давньому Римі Діоніса вважали богом виноробства та веселощів.

Нагадаємо, археологи знайшли череп, який змінює історію походження людини

Як повідомляв портал Знай.ua, група археологів, яка проводила розкопки в єгипетському місті Луксор, знайшла унікальну гробницю з муміями 13 століття до нашої ери.

Також Знай.ua писав, археологи знайшли ворота у світ давньої цивілізації