У Дніпрі дуже багато старвинних, історичних будівель, але багато з них переживають не найкращі часи. Шанси на відновлення є у будинків, якими зацікавилися інвестори. Наприклад нове життя отримає колишній хлібозавод на проспекті Яворницького. На останній містобудівній раді, який пройшов 15 лютого, обговорювали долю Будинку Сухотинского і Будинку Бабушкіна.

Ці будівлі знаходяться в центрі Дніпра – на проспекті Яворицкого та вулиці Короленка. Про це повідомляє Інформатор Гроші.

Будівлі побудовані в 1912 - 1913 роках в стилі модерн. Але тепер від нього мало що залишилося. Але незважаючи на це будинки вражають своєю красою. Замовники - ТОВ "Веллінгтон Груп" і "Перша корпоративна група" - хочуть відновити первісний вигляд будинків і ввести ряд інших серйозних змін. Вони пропонують зробити вставку з надбудовою п'ятого поверху над будинком по вулиці Короленка,1. Це вставка з'єднає двы історичні будівлі. Вставку і надбудову хочуть зробити скляними.

Інформатор повідомляє, що згідно проекту перші три поверхи відведуть під торговельні зали, четвертий – під кафе і ресторани. А на п'ятому будуть розміщені два міні - театри, або театральні зали.Їх планують обладнати сучасними технічними засобами , гримерками, санвузлами та іншим. Такі зали хочуть здавати в оренду. У одному з них планують розмістити ляльковий театр. В будинку зроблять два ескалатори для маломобільних людей.

Популярні новини зараз
Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти
Показати ще

Невідомо чи цим планам судилося бути реалізованими, у зв'язку з тим, що проект викликав бурхливе обговорення серед членів містобудівної ради. Будівля на вулиці Короленка, 1, є пам'яткою архітектури місцевого значення. А закон про охорону культурної спадщини забороняє надбудови та внесення змін в зовнішній вигляд будівлі – пам'ятки. Архітектори хочуть знайти компроміс, який влаштовував би обидві сторони.

Замовники у свою чергу, вже будують величезні плани на майбутнє. Збираються в ТЦ "Гранд –Плаза" продовжити транзитний прохід з виходом н вулицю Челюскіна. На этотй вулиці хочуть облаштувати громадський простір з двома кінозалами. Крім цих реканстуркций, міняють ще й готель "Україна", а вулицю Короленка перетворять на пішохідний бульвар.

Нагадаємо, що історичний пам'ятник столиці сровняют з землею, кияни в люті

"Знай.uа" повідомляв, сотні занедбаних пам'яток архітектури зникають з карти Києва

Нещодавно "Знай.uа" головний символ Києва підженуть під європейські стандарти: всі подробиці