Місто Віші знаходиться в регіоні Овернь, що вважається маловідомою іноземцям (та й багатьом французам) частиною країни. Територією регіону простягнувся дикий і важкодоступний гірський Центральний масив.

Саме тут знаходиться природний заповідник вулканів з більш ніж 80 заснувшими давніми велетнями, суворий вигляд яких неймовірно вражає і змушує мріяти про підкорення нових вершин.

У мережі показали старовинні ретро-листівки з французького курортного міста Віші. Курорт був відомий своїми мінеральними джерелами, багатими залізом. Вони витікали з підніжжя вулканічного Овернського гірського хребта. Про це повідомляють "Хроніки прекрасної епохи".

Популярні новини зараз
Українських пенсіонерів звільнили від земельного податку, дали знижку на ЖКП: хто у списку Абонентам Київстар та Vodafone дали важливі інструкції: інакше вигідного тарифу не бачити Київстар раптово змінює тарифи: що стосується всіх абонентів Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Місто ділилося на стару і нову частини. Історія курорту налічує не одне століття.

1374 року, 6 грудня, Людовік II купує останню частину замку Віші. У зв'язку з цим, Віші стає частиною Бурбонских володінь.

У 1410 році, був заснований монастир братів Селестинів, який згодом дав назву самому знаменитому мінеральному джерелу Віші.

У 1527 році, Бурбонські землі прикріплюються до території французької корони.

У 1605 році Генріх IV створює структуру управління мінеральними водами у Франції, завдяки якій джерела Віші набувають репутацію чудодійних і залучають численну публіку.

Влітку 1785 року, Віші відвідують дочки Людовіка XV, Вікторія і Аделаїда. Але комфорт термального центру того часу не відповідав їх рангу і вони відчували себе незатишно.

По поверненню в Версаль, принцеси переконують свого племінника, Людовика XVI, побудувати новий термальний комплекс гідний їх соціального рангу.

У 1799 році, Летиція Бонапарт, приежает на лікувальний курс у Віші. Завдяки їй, її син, Наполеон I, дав наказ на заснування парку Джерел.

В 1900 році, парк Джерел оточений елегантною металевої галерей, довгою 700 м. все місто було оточене парком вздовж річки Алльо.

Відвідувати курорт Віші рекомендували для лікування хвороб органів травлення. Тільки 1900-му місто відвідали 40 тис. курортників.

У 1903 році були відкриті для публіки Оперний театр, зал джерел і великий термальний центр східному стилі.

Віші стає літньою столицею музики у Франції.

Нагадаємо, у першій половині XX століття було все куди цікавіше і головне, куди веселіше, ніж у сучасному суспільстві. Такі оригінальні титули сучасним красуням і не снилися.

Як повідомляв портал "Знай.uа", на ці старовинні знімки майбутніх мам неможливо дивитися без ніжної посмішки.

Також "Знай.uа" писав, з'явилися давно забуті знімки Мерилін Монро.