Загадку сумнозвісного "Титаніка" хто тільки не намагався розгадати. Але нещодавно з'явилася версія, що всі присутні там загинули через те, що власники легковажно затвердили конструкцію.

За даними офіційного розслідування, яке було проведено британським комісаром, встановило, що компанія White Star є невинною в катастрофі, багато експертів дотримуються зовсім іншої думки. Знавці стверджують, що компанія, яка належала Джозефу Ісмею, спочатку затвердила план "Титаніка", який мав величезний недолік.

"Судно було розділене на 16 відсіків з водонепроникними сталевими дверима. Ці двері можуть бути закриті на місці, за допомогою перемикачів на мосту або автоматично в разі затоплення. Вони повинні були зробити корабель непотоплюваним, але перебирання (вертикальна стінка всередині корпусу корабля) не сягали досить далеко. Така конструкція була свідомо схвалена власниками, щоб не заважати пересуванню пасажирів, розташованих на верхніх відсіках корабля", - сказано в звіті стосовно затонулого лайнера.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки "Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Також уточнюється, що Джозеф був не лише англійською бізнесменом, але і головою, а також керуючим директором White Star Liner. У момент аварії "Титаніка" він перебував на його борту, проте зумів покинути потопаючий корабель. Більш того, експерти звинувачують його в безпосередній причетності до сталася катастрофи.

Нібито він особисто змушував капітана "Титаніка" Едварда Сміта плисти швидше для того, щоб опинитися в Нью-Йорку раніше заявленого часу.

Дивіться: крах Титаніка

Нагадаємо, на фасаді Запорізького обласного театру ляльок з нагоди 100-річчя Української революції відкрили особливий мурал, на ньому зображені представники різних поколінь — захисники України. Як повідомляв "Знай.ua", у Жовтневому районному відділі поліції на допиті померла людина з інвалідністю. Також "Знай.ua" писав, в селі Замагора, в Карпатах, на подвір'я одного з жителів впав метеорит.