Нарешті історики підбили підсумки щодо важливих біблійних археологічних відкриттів і визначили найголовніші. Вони дійсно вразили світ і поставили перед людством нові питання, відповіді на які ще слід буде відшукати. Інформацією поділилося зарубіжне видання Express.

Як стверджують дослідники, попри те, що є люди, які вважають, що написане в Біблії вигадка, не можна заперечувати той величезний вплив, який вона чинить на суспільство.

Як вважає професор Джоан Тейлор з Королівського коледжу Лондона, відсутність подробиць про появу Ісуса в Євангелії говорить про багато що. Насправді, єдина згадка про зовнішність Христа міститься в книзі Ісаї:

"Він не мав краси або величі, щоб залучити нас до себе, нічого в його зовнішності не змушувало нас любити його".

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Експерт запевняє, якщо він постійно піддавався впливу пекучого сонця Близького Сходу, то повинен був бути засмаглим. Фахівці прийшли до висновку, що Ісус мав темно-коричневе волосся, карі очі, смагляву шкіру.

Підтвердженням вищесказаного є знайдений в Ізраїлі твір мистецтва, що зображує Ісуса Христа. Імовірно, фреска була написана в ранній візантійський період, в VI столітті.

На фото вище можна побачити, що центральна особистість у християнстві представлена з кучерявими волоссям та довгим тонким носом.

Дослідники, що проводили розкопки в Єрусалимі, були впевнені, що знайшли ворота в місті Цер — місце, згадане в Новому Завіті, де Ісус Христос нагодував тисячі людей лише п’ятьма буханками хліба і двома рибами.

Команда з 20 експертів зазначила, що вони знайшли ряд цегельних руїн, які, на їх думку, є воротами і датуються першим Храмовим періодом 1000 до н.е. до 586 р. до н. е.

Також в Біблії Содом і Гоморра були знищені Богом, тому що жителі жили гріховним життям. Однак у листопаді цього року вчені оголосили про відкриття біблійних місць, пропонуючи наукове пояснення того, чому ці місця були знищені.

Археологи заявили, що міста були розташовані на північно-східній околиці Мертвого моря. Незвично те, що на цих ділянках виявлені дивні мінерали, які, найімовірніше, є результатом вибуху астероїда.

Нагадаємо, під час розкопок архіепіскопского замку Сьоборг на острові Элленхольм на півдні Швеції археологи знайшли венеціанський золотий дукат XIV століття. Монета була викарбувана під час правління дожа Андреа Дандоло (1343-1354), відомого тим, що він перебудував собор Святого Марка.

Як повідомляв портал "Знай.uа", місце, де Ісус Христос перетворював воду на вино, знайшли в ході розкопок в Нижній Галілеї, де в Рейні розташований кар'єр, який давно цікавило фахівців. Група експертів виявила спеціальний камінь для посудин, в які наливали воду і вино, а також кілька тисяч самих посудин.

Також "Знай.uа" писав, міжнародна група вчених зробила сенсаційне відкриття, яке може розкрити таємниці біблійної легенди. Дослідники стверджують, що в Туреччині на вершині гори Арарат збереглися уламки Ноєвого ковчега.