В Америці на початку XX століття талановитий фотограф Льюїс Хейн зняв серію фотографій про непросте повсякденне життя американських дітей того часу. Хейну не треба було крадькома пробиратися повз фабричних босів або фотографувати крадькома. Він міг фотографувати і брати інтерв'ю у дітей-працівників не поспішаючи. Діти, які працюють на землі, на фабриках і в шахтах – що й казати, їм випала гірка доля. Замість м'яких іграшок і дбайливих рук мами вони пізнали світ суворої холодної вулиці. Вони подорослішали занадто рано.

Фотографії Хейна, головним чином зняті під егідою Національного комітету з дитячої праці, були використані в якості аргументу для реформи праці. Тисячі подібних зображень створювали заклик до змін, які важко було ігнорувати.

Ще більш реалістичними старі фотографії вийшли після того як їх розфарбував Том Маршалл. За його словами, особливу увагу він приділяв дитячим очам, і йому дійсно вдалося немов оживити героїв фото.

1.Бідний, але щасливий

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників
Показати ще

11-річний Роланд працював продавцем газет в Ньюарку, штат Нью-Джерсі.

2. Продавець газет

Раймонд Клоуз (в центрі), 13-річний газетяр з Сент-Луїса, штат Міссурі. 1910 рік.

3. Юний працівник

5-річний Престон, пакувальник з Истпорта, штат Мен, 17 серпня 1911 року.

4. Справжнє дитинство

Дитина за читанням книги, Америка, 1924 рік.

5. Лущильщик молюсків

9-річний Джонні за роботою, під наглядом боса-визискувача, Данбар, Луїзіана, березень 1911 року.

6. Неповнолітній газетяр

8-річний Майкл Макнелис, продавець газет з Філадельфії, Пенсильванія, 1910 рік.

7. Маленька працівниця

12-річний Химэн Альперт, продавець газет в Нью-Хейвені, штат Коннектикут, березень 1909 рік.

8. Юні кравчині

Маленькі працівниці з ремонту та пошиття одягу: Катріна де Като, Франко Брезу, Марія Аттрео, Матті Аттрео, Нью-Йорк, 26 січня 1910 року.

9. Хлопчаки-продавці

Серпень 1908. Хлопчаки-вуличні продавці газет, чекають випуску газет з результатами гри в бейсбол. Погана обстановка. Індианополіс, штат Індіана

10. Продавці зі стажем

Газети тільки що надруковані. Для вуличних продавців ранок почався. Вік хлопців-13 і більше. Недалеко від редакції. Нью-Йорк, штат Нью-Йорк.

Нагадаємо, як виглядали ляльки XX століття, від них пробігає мороз по шкірі. Адже дивлячись на них в голові спливають страшні картини з фільмів жахів.

Як повідомляв портал "Знай.uа", південноамериканський фотограф Роджер Баллен випустив нову книгу, в яку увійшли його фотографії різних років і епох, більшість лякає.

Також "Знай.uа" писав, про прогулянкуз Мерилін Монро мріяли більшість. Зараз фанати мають можливість зробити це подумки. Від цих живих знімків красуні теплішає на душі.