Микола Васильович Гоголь

Найбільше геніальний письменник боявся бути похованим заживо. У своєму заповіті, написаному за сім років до смерті, він просив не закопувати його тіло, поки воно не покаже ознак розкладання. Гоголь завжди носив у кишенях солодощі - шматочки цукру, бублики, цукерки. Їх він гриз постійно: і під час роботи, і під час бесіди.

Оноре де Бальзак

Улюбленим робочим часом Бальзака була ніч. Письменник кожен день проводив строгий ритуал - запалював обов'язково шість свічок і сидів за письмовим столом до ранку. При цьому, біографи письменника запевняли, що він міг працювати по 18 годин поспіль. Значить, писав не тільки вночі? Насправді, геній пера вмів обманювати час. Він щільно закривав віконниці на вікнах, затуляв штори і переводив стрілки годинника, перетворюючи день на ніч. Бальзак був справжнім кофеманом - за день письменник випивав близько 50 чашок.

Федір Михайлович Достоєвський

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще

Федір Михайлович оригінально збирав матеріали для своїх творів. Він зупиняв перехожих на вулиці і дізнавався про них все, що можна було. Під час роботи Достоєвський любив читати вголос. Іноді він робив це настільки голосно і грізно, що лакеї боялися заходити в кабінет письменника.

Володимир Набоков

Більшість текстів Набоков написав на маленьких клаптиках паперу, які потім зшивав в подобу книги. Писати любив виключно олівцем з гумовою стеркою на кінці. Часто письменник розгулював по вулицях з сачком і ловив комах, з яких він склав значну колекцію. Йому вдалося відкрити близько двох десятків нових видів метеликів.

Нагадаємо 7 невідомих фактів про Достоєвського.

Як повідомляв раніше портал "Знай.uа", 7 великих поетів страждали психічними розладами.

Також портал "Знай.uа" повідомляв про великого філософа Бенедикта Спіноза і його маленькі дивацтва.